Ψηφιακές αλχημείες: ProSiebenSat1, Greek Startups

Τα τελευταία νέα του ηλεκτρονικού επιχειρείν, καθημερινά πριν τις 10 το πρωί

– Διεθνή –

ProSiebenSat1ProSiebenSat1: O γερμανικός όμιλος ΜΜΕ ProSiebenSat1 ανακοίνωσε πρόσφατα την ίδρυση μιας επιχειρηματικής θερμοκοιτίδας (business incubator).  Αυτή θα επενδύει κατά κύριο λόγο σε επιχειρηματικές ιδέες του ηλεκτρονικού εμπορίου.  Τη γενική διεύθυνση θα την αναλάβει ο πρώην γενικός διευθυντής ηλεκτρονικού εμπορίου της Rocket Internet Mato Peric. Υπενθυμίζω ότι ο παραπάνω όμιλος έχει αναπτύξει εδώ και καιρό το μοντέλο συνεργασιών με την μορφή Barter: «Media for Equity» και  «Media for Revenue Share» για επιλεγμένα Startups. Επίσης, η θυγατρική εταιρεία της διαχείρισης κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών Seven Ventures,  είχε προκηρύξει στο παρελθόν διεθνή διαγωνισμό με την επωνυμία «SevenVentures Pitch Day». Σε αυτόν, τρείς νικητές μοιράστηκαν χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους 7 εκατ. ευρώ για την είσοδό τους στη γερμανική αγορά. Τα παραπάνω ποσά θα αποδοθούν με τη μορφή διαφήμισης στα τηλεοπτικά μέσα του ομίλου ProSiebenSat1.

– Ελλάδα –

The-Funded-Greek-StartupsGreek Startups: Ο Φώτης Δραγανίδης, γενικός διευθυντής στο κέντρο καινοτομίας της Microsoft Ελλάς, έχει αναρτήσει μια ενδιαφέρουσα λίστα στην ιστοσελίδα του.  Σε αυτή θα βρείτε τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που τα τελευταία χρόνια έχουν λάβει επενδυτικά κεφάλαια τόσο με τη μορφή αρχικών χρηματικών ενισχύσεων (Seed Funding) όσο και με τη μορφή κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital Funds).

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Ventures

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.