Ψηφιακές αλχημείες: Office Depot, Pinterest

Τα τελευταία νέα του ηλεκτρονικού επιχειρείν, καθημερινά πριν τις 10 το πρωί

– Διεθνή –

OfficeDepotOffice Depot: Η Internet Retailer γνωστοποίησε πρόσφατα την συγχώνευση της Office Depot με την OfficeMax. Με τη παραπάνω κίνηση δημιουργείται πλέον η τρίτη μεγαλύτερη εμπορική εταιρεία στη Νότια Αμερική. Η ανταλλαγή των μετοχών, μέσω της οποίας θα γίνει η συγχώνευση της Office Depot με την OfficeMax και η οποία έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο των δύο εταιρειών, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2013. Με βάση τις προβλεπόµενες πωλήσεις των δύο επιχειρήσεων για το 2012, ο συνολικός τζίρος της νέας εταιρείας θα ανέρχεται στα 18 δισ. δολάρια. Η Office Depot κατέχει την 6η θέση στη λίστα της Internet Reailer με τις  500 μεγαλύτερες εταιρείες του ηλεκτρονικού εμπορίου της Νότιας Αμερικής ενώ αντίστοιχα η OfficeMax κατέχει την 12η θέση στην παραπάνω λίστα.

PinterestPinterest: H Pinterest έλαβε πρόσφατα  επενδυτικά κεφάλαια ύψους 200 εκατ. δολαρίων σε ένα νέο επενδυτικό γύρο τον οποίο ηγήθηκε η Valiant Capital Management. Τα παραπάνω νέα κεφάλαια προέρχονται τόσο από παλαιούς επενδυτές όπως τον Andreessen Horowitz και την Bessemer Venture Partners όσο και από νέους επενδυτές. Με την παραπάνω χρηματοδότηση, η αξία της Pinterest εκτιμάται στα 2,5 δισ. δολάρια. Υπενθυμίζω ότι πέρσι τον Μάιο η Pinterest είχε λάβει 100 εκατ. δολάρια από την Rakuten και διάφορους άλλους επενδυτές. Μέχρι στιγμής, η Pinterest δεν έχει καταφέρει να βρει το κατάλληλο μοντέλο εμπορικής εκμετάλλευσης για την κεφαλαιοποίηση των δεδομένων της πλατφόρμας της.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.