eBay: Μετά από πιέσεις επενδυτών διαχωρίζει από το ενεργητικό της την PayPal

Σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες διαψεύσεις και μετά από τις πολύμηνες πιέσεις του ακτιβιστή μεγαλοεπενδυτή, Carl Icahn, η eBay ανακοίνωσε τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της από την PayPal. Ενώ η ίδια ανακοίνωσε και τις λεπτομέρειες της διάσπασης (αρχείο PDF). Αυτή θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα στη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2015.

ebay_PayPal_separateebay_PayPal_industry-leaderebay_PayPal_financialΜε την παραπάνω ενέργεια, η eBay, ο «στυλοβάτης του εμπορίου του παρελθόντος», οδεύει προς μια δύσκολη περίοδο. Το παραπάνω επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη αποχώρηση του διευθυντή τεχνολογίας και καινοτομίας, Mark Carges.

Από την άλλη, η PayPal, τουλάχιστον προς το παρόν,  δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Μάλιστα, η PayPal απέκτησε πρόσφατα έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο. Ενώ η ίδια εγκαινίασε στην Ελλάδα την τραπεζική υπηρεσία της Top Up.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε, εάν η Alibaba με την άντληση-μαμούθ 25 δισ. δολαρίων από τη Wall Street, θα «καταβροχθίσει» την eBay!

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.