Η Amazon είναι έτοιμη να ανεφοδιάσει αυτόματα τα νοικοκυριά, ικανοποιώντας τις ανάγκες τους

Η Amazοn ανακοίνωσε χθες την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας ανεφοδιασμού Amazon Dash Replenishment Service μέσω της οποίας οι συνδεδεμένες και έξυπνες οικιακές συσκευές των συνεργατών της, θα παραγγέλνουν αυτόματα διάφορα καταναλωτικά αγαθά για τα νοικοκυριά. Μεταξύ των συνεργατών της βρίσκονται επώνυμοι κατασκευαστές όπως η Brother International, η General Electric, η Brita, η Samsung και η Petnet.

Amazon-Dash-ReplenishmentΗ διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API) της παραπάνω υπηρεσίας είναι ανοικτή προς όλους τους κατασκευαστές, ανεξάρτητα από το μεγέθους τους, για επαγγελματίες ή και ερασιτέχνες. Αυτοί θα μπορούν να προγραμματίσουν τις δικές τους εφαρμογές ανεφοδιασμού στις συσκευές τους, αρκεί αυτές να είναι συνδεδεμένες με το διαδίκτυο.

Ήδη αρκετοί προγραμματιστές και ερασιτέχνες έχουν αναπτύξει μέσω των API, τις δικές τους εφαρμογές για τα Amazοn Dash Buttοns (Amazon Dash Button: Ήρθε το «μαγικό κουμπί» για την παραγγελία επώνυμων ειδών νοικοκυριού), όπως τη χρήση της για παραγγελία πίτσας ή παραγγελίας ταξί Uber (δείτε εδώ και άλλες έξυπνες εφαρμογές).

Με δεδομένη την ανερχόμενη σύγκλιση του ηλεκτρονικού εμπορίου με τις νέες συνδεδεμένες έξυπνες συσκευές, αναπτύσσονται νέες (αυτοματοποιημένες) υπηρεσίες. Η παραπάνω στρατηγική της Amazοn να αναπτύξει την «μπίζνα» με τη διευκόλυνση, επιβεβαιώνει την άποψη μου ότι στο μέλλον θα δούμε και άλλες αντίστοιχες συσκευές και υπηρεσίες, των οποίων εφόσον η πρώτιστη λειτουργία θα είναι η πραγματοποίηση αγορών, θα απογειώσουν το Ηλεκτρονικό Εμπόριο σε νέα επίπεδα. Παράλληλα, η αγοραστική διαδικασία των καταναλωτών μετατοπίζεται υπέρ της Amazοn (Η αγοραστική διαδικασία των καταναλωτών μετατοπίζεται υπέρ της Amazοn – χαμένοι οι κατασκευαστές).

Σχετικά άρθρα:Κατηγορίες:e-commerce, IoT, On-Demand Commerce, Smart Devices, Trends

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: