Η Amazon φέρνει την έξυπνη συσκευή ηχείου Echo και στην Ευρώπη

Μόλις λίγες μέρες μετά το λανσάρισμα του Amazon Dash Button στη Βρετανία και τη Γερμανία (Τα Amazon Dash Buttons κατακτούν και την Ευρώπη), η Amazon φέρνει την εξειδικευμένη προσωπική έξυπνη Wi-Fi συσκευή ηχείου Amazon Echo (Amazon Echo: Η Amazon λάνσαρε μια προσωπική συσκευή ηχείου που σας ακούει, σας απαντάει..και σας παρακολουθεί!) και στην Ευρώπη. Αρχικά, την παραπάνω συσκευή, η οποία αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 3.000 δεξιότητες/εφαρμογές και η οποία ανταποκρίνεται σε εντολές, απαντάει σε ερωτήσεις ενώ εκτελεί και παραγγελίες, θα μπορούν να προμηθευθούν αποκλειστικά οι πελάτες της τόσο στη Βρετανία όσο και στη Γερμανία.

amazon-echo-black-lifest

Αυτή θα διατίθεται στη Βρετανία στην τιμή των 149,99 αγγλικών λιρών και στη Γερμανία στην τιμή των 179,99 ευρώ αντίστοιχα ενώ τα prime μέλη της Amazon μπορούν να λάβουν έκπτωση 50,00 αγγλικών λιρών ή 50,00 ευρώ αντίστοιχα από την τιμή αγοράς. Να σημειώσω εδώ ότι ήδη από χθες ξεκίνησε η διάθεση του Amazon Echo και του Amazon Echo Dot στη Βρετανία ενώ στη Γερμανία η διάθεσή του γίνεται προς το παρόν μόνο μέσω προσωπικής πρόσκλησης και με ημερομηνία διάθεσης τα τέλη του Οκτώβρη.

amazon-echo-dot-black-back

Η μικρή συσκευή Amazon Echo Dot – Πηγή: Amazon

Η Γερμανία είναι η πρώτη μη αγγλόφωνη χώρα που θα κάνει χρήση του Amazon Echo και της Alexa. Στρατηγικά, η παραπάνω κίνηση ήταν αναμενόμενη καθώς η γερμανική αγορά αποτελεί για την Amazon τη δεύτερη κυριότερη αγορά ( Η Amazon έχει στη Γερμανία 44 εκατ. πελάτες εκ των οποίων 17 εκατ. Prime μέλη) μετά από αυτή των Η.Π.Α.

Φημολογείται ότι η Amazon μέχρι στιγμής έχει πωλήσει μονάχα στις Η.Π.Α περί τις 3 εκατ. συσκευές Echo, ενώ μέσω της εξάπλωσή της στις διεθνείς αγορές, η ίδια αναμένει για το επόμενο έτος  συνολικές πωλήσεις στα 10 εκατ. συσκευές.  Πρόσφατα, η Amazon πρόσθεσε στο Prime οικοσύστημα των συσκευών της Alexa τη δωρεάν πρόσβαση στα κανάλια της θυγατρικής Audible και σε δωρεάν ηχητικά βιβλία.

Η μάχη, λοιπόν, για το μελλοντικό διαδίκτυο, το οποίο εγκαταλείπει το WWW, τη χρήση της οθόνης αλλά και τη χρήση των χεριών ξεκίνησε για τα καλά. Πέρα από την Amazon και άλλοι πάροχοι, μεγαθήρια -τεχνολογικές επιχειρήσεις, έχουν μπει δυναμικά στον ελκυστικό κόσμο των διεπαφών φωνής, όπως η Google (με τα Allo και τη συσκευή Home) και η Apple με το Siri.

Σχετικά άρθρα:



Categories: Couch Commerce, e-commerce, Innovation, IoT, On-Demand Commerce, Trends

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.