Οι 4 εταιρείες δισεκατομμυρίων του eFashion στην Ευρώπη (2017)

Οι τέσσερις εταιρείες δισεκατομμυρίων του eFashion στην Ευρώπη, η Zalando, η Vente-Privee, ο όμιλος πολυτελούς ρουχισμού «Yoox Net-A-Porter Group» (YNAP) και η ASOS, συνέχισαν – τουλάχιστον εν μέρει- και το 2016 τη δυναμική και αναπτυξιακή τους πορεία.

Οι 4 εταιρείες δισεκατομμυρίων του eFashion στην Ευρώπη

Η Zalando αποτελεί, το κορυφαίο, βάσει τζίρου, διαδικτυακό κατάστημα eFashion στην Ευρώπη με τις πωλήσεις να κυμαίνονται στα 3,6 δισ. ευρώ (Zalando: Αύξηση των καθαρών εσόδων στα 3,6 δισ. ευρώ το 2016). Μάλιστα, εαν η ανάπτυξη της Zalando συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, αυτή εκτιμάται ότι σε περίπου δέκα χρόνια θα πραγματοποιεί τζίρο της τάξεως των 20 δισ. ευρώ.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η Ventee-Privee κατέχει τη δεύτερη θέση, με πωλήσεις αυξημένες κατά 50% το 2016 χάρη στις εξαγορές της (Vente-Privee: Αύξηση τζίρου κατά 50% το 2016 χάρη στις εξαγορές). Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο όμιλος πολυτελούς ρουχισμού «Yoox Net-A-Porter Group» με πωλήσεις αξίας περίπου στα 1,9 δισ. ευρώ (Yoox Net-A-Porter Group: Αύξηση πωλήσεων κατά 12,4% στα 1,87 δισ. ευρώ), ακολουθούμενη από την ASOS με πωλήσεις που ανήλθαν στα 1,4 δισ. αγγλικές λίρες (ASOS: Αυξημένες πωλήσεις 26% για την οικονομική χρήση 2015/2016 στα 1,4 δισ. αγγλικές λίρες).

Συνολικά, ο τζίρος των παραπάνω εταιρειών ανήλθε για το 2016 στα 10 δισ. ευρώ, γεγονός που αντιστοιχεί στο 23,25% του συνολικού τζίρου της ευρωπαϊκής αγοράς του eFashion (43 δισ. ευρώ).

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Fashion, Ε-Shoes

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d