Η PetSmart εξαγοράζει τη Chewy.com έναντι 3,35 δισ. δολαρίων

Η PetSmart ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εξαγοράσει (PetSmart Announces Agreement to Acquire Chewy, A Leading Online Pet Retailer) τη νεοφυή Chewy.com έναντι 3,35 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για το υψηλότερο τίμημα που έχει δοθεί για νεοφυή επιχείρηση στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς ξεπέρασε το deal εξαγοράς της Jet.com από τη Walmart (Το αξιομνημόνευτο deal των 3 δισ. δολαρίων των απελπισμένων Wal-Mart και Jet.com).

Ο τζίρος της Chewy, του μεγαλύτερου διαδικτυακού παίκτη λιανικής πώλησης τροφών και αξεσουάρ για κατοικίδια ζώα στις Η.Π.Α. ανέρχεται στα 900 εκατ. δολάρια περίπου. Αντίστοιχα, στην ευρωπαϊκή αγορά κυριαρχεί η γερμανική Zooplus (Zooplus: Οδεύει ολοταχώς για τζίρο 1,12 δισ. ευρώ!).

Στον αντίποδα, ο τζίρος της Pet City στην Ελλάδα για το 2016 ανήλθε στα 35 εκατ. ευρώ περίπου ενώ αυτή λειτουργεί 50 φυσικά καταστήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων στην Αττική.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.