Δύο νέες ευρωπαϊκές αγορές και η επέκταση στην κατηγορία των καλλυντικών και ειδών προσωπικής περιποίησης στο επίκεντρο της Zalando

Η Zalando, η κορυφαίο βάση τζίρου πλατφόρμα eFashion στην Ευρώπη, δημοσιοποίησε την ετήσια Οικονομική Έκθεση για το 2017. Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω στοιχεία, οι καθαρές πωλήσεις της γα το έτος 2017 ανήλθαν στα 4,489 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 23,4% σε σχέση με το 2016. Ειδικότερα, οι πωλήσεις της στις γερμανόφωνες αγορές ανήλθαν στα 2,146 δισ. ευρώ (+18,3%), ενώ οι πωλήσεις στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές ανήλθαν στα 1,974 δισ. ευρώ (+25,7%).

Οι πωλήσεις από τις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες (Zalando Lounge και υπηρεσίες πλατφορμών Media, Brand– και Fulfilment-Solutions) ανήλθαν στα 240 εκατ. ευρώ και 120 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Για το τρέχον έτος, η Zalando αναμένει αύξηση των πωλήσεων 20-25%, ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο των 5 δισ. ευρώ, ενώ πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι η αύξηση του μεριδίου της στην ευρωπαϊκή αγορά Fashion από το 1,3% στο 5% μεσοπρόθεσμα.

Μεταξύ των μέτρων για την επίτευξη του παραπάνω στόχου περιλαμβάνονται η επέκτασή της σε δύο νέες ευρωπαϊκές αγορές (μάλλον στη Ρωσία και την Τσεχία) καθώς και η επέκτασή στης στην αγορά των καλλυντικών και ειδών προσωπικής περιποίησης, αρχικά από την αγορά της Γερμανίας και στη συνέχεια στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου αυτή δραστηριοποιείται.

Η Zalando θα επενδύσει φέτος το ποσό των 350 εκατ. ευρώ για την επέκταση του δικτύου της Logistics αλλά και για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, ενώ σχεδιάζει να διευρύνει το εργατικό της δυναμικό κατά 13%, δημιουργώντας 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη τα παραπάνω, η Zalando θα ξεπεράσει σε περίπου δέκα χρόνια τον αντίστοιχο συνολικό τζίρο της H&M (Πόσο αργά είναι «πολύ αργά» για να σώσει η H&M το υφιστάμενο επιχειρηματικό μοντέλο της;).

Σχετικά άρθρα:Categories: E-Beauty, e-commerce, E-Fashion, Ε-Shoes

Tags:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: