Η Ocado έκλεισε τεράστιο food delivery deal με την Marks & Spencer, αξίας 750 εκατ. στερλίνων

Το κορυφαίο, βάσει τζίρου, ηλεκτρονικό σουπερμάρκετ του κόσμου Ocado, συνεχίζει τα μεγάλα deals. Μετά το deal με την Kroger („Η Kroger εξασφάλισε το 5% των μετοχών της Ocado για να γίνει αποκλειστικός συνεργάτης της στις ΗΠΑ“), η Ocado εξασφάλισε 750 εκατ. στερλίνες από την Marks & Spencer για ένα food delivery deal.

Μέσω της παραπάνω στρατηγικής συμφωνίας, η Marks & Spencer θα αποκτήσει το 50% των μετοχών της νέας κοινοπραξίας Ocado.com, ενώ αυτή θα προμηθεύει την Ocado με ποιοτικά τρόφιμα τα οποία στη συνέχεια θα παραδίδονται στο νέο κοινό πελατολόγιο, χρησιμοποιώντας πλέον την τεχνολογία και το δίκτυο της Ocado. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η συνεργασία θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2020, ήτοι μετά τη λήξη της συμφωνία της Ocado με την αγγλική αλυσίδα σουπερμάρκετ Waitrose.

Περισσότερες πληροφορίες για το deal μπορείτε να δείτε εδώ (αρχείο PDF της M&S) και εδώ (αρχείο PDF της Ocado). Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα της Ocado για το 2018 ανήλθαν στα 1,6 δισ. στερλίνες, σημειώνοντας αύξηση 12,3% σε σύγκριση με το 2017.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Food

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.