Η The Hut Group καταδεικνύει πόσο επικερδές μπορεί να είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κορυφαίος διαδικτυακός παίκτης στην αγγλική αγορά καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς, η The Hut Group, δημοσίευσε (αρχείο PDF) τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018. Σύμφωνα με παραπάνω στοιχεία, η The Hut Group συνεχίζει την αναπτυξιακή πορεία της καθώς οι πωλήσεις της για την προηγούμενη χρονικά ανήλθαν στα 916 εκατ. στερλίνες, εμφανίζοντας αύξηση 24% σε σχέση με το 2017, ενώ η λειτουργική κερδοφορία EBITDA κατέγραψε άνοδο της τάξης 22 εκατ. στερλίνες (+31%) σε σχέση με το 2017. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εταιρεία προσδοκά για το τρέχον έτος και πάλι ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, έτσι θα σπάσει φέτος το φράγμα του 1 δισ. στερλίνες σε πωλήσεις.

The Hut Group Revenues

Σημειώνεται ότι οι διεθνείς πωλήσεις της THG αντιπροσωπεύουν το 66% των συνολικών πωλήσεων, ενώ οι ιδιωτικές ετικέτες αντιπροσωπεύουν το 49% των συνολικών πωλήσεων.

The Hut Group Financials

Η εταιρεία συνεχίζει τις εξαγορές επιχειρήσεων. Μονάχα την περασμένη χρονιά, αυτή δαπάνησε το ποσό των 110 εκατ. στερλινών σε εξαγορές και οι οποίες, όπως επεξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος Matthew Moulding, συμβάλουν λιγότερο από το 1% στα φετινά έσοδα και 1,5% το επόμενο έτος. Φέτος η The Hut Group εξαγόρασε, μεταξύ άλλων, την ξενοδοχειακή επιχείρηση Eddie Rockers και τη μάρκα ομορφιάς Christophe Robin έναντι 50 εκατ. στερλινών.

The THG Ingenuity PlatformΣτόχος της The Hut Group είναι μέσω της Ingenuity πλατφόρμας να γίνει ο κύριος πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου για την αγορά καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς, ήτοι να κατακτήσει την ηγετική θέση στον χώρο του ομορφιάς. Ήδη στο επιχειρηματικό μοντέλο της The Hut Group είναι ενσωματωμένα 178 eShops σε 31 διαφορετικές γλώσσες, ενώ διακινεί τα προϊόντα της σε 169 χώρες.

Σχετικά άρθρα:Categories: E-Beauty, e-commerce, E-Commerce Platforms

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: