Η Picnic έλαβε νέα επενδυτικά κεφάλαια ύψους 250 εκατ. ευρώ

Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο online σούπερ μάρκετ, η ολλανδική Picnic, η υπηρεσία της οποίας λειτουργεί αποκλειστικά μέσω κινητής εφαρμογής, ανακοίνωσε τη λήψη νέων επενδυτικών κεφαλαίων ύψους 200 εκατ. ευρώ από τους παλαιούς επενδυτές της, ήτοι τις τέσσερις ολλανδικές οικογένειες Fentener van Vlissingen (NPM Capital), Hoyer (Hoyberg), De Rijcke (Kruidvat) και Finci (Supermarktkette Boni), καθώς και δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ από την ABN Amro.

Η χρηματοδότηση αυτή θα συνδράμει στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και στο στήσιμο ενός πλήρως αυτοματοποιημένου κέντρου Fulfilment συνολικής εκτάσεως 42.000 τ.μ., κοντά στην πόλη της Ουτρέχτης και η λειτουργία του οποίου θα ξεκινήσει σε δύο χρόνια.

Παρότι η Picnic ιδρύθηκε μόλις τον Αύγουστο του 2015 στο Amersfoort της Ολλανδίας, κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να επεκτείνει την παροχή της υπηρεσίας της σε 125 πόλεις στην Ολλανδία και τη Γερμανία, ενώ για το τρέχων έτος αναμένει πωλήσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ. Προς το παρόν η διανομή των παραγγελιών στις παραπάνω περιοχές γίνεται μέσω των 950 ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της, σε συνολικά 300.000 νοικοκυριά.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η Picnic στη Γερμανία προμηθεύεται τα περισσότερα είδη σουπερμάρκετ από τη γερμανική αλυσίδα λιανεμπορίου Edeka, η οποία μάλιστα συμμετέχει με ποσοστό 35% στο μετοχικό κεφάλαιο της Picnic στη Γερμανία.

Στο πρόσφατο ne33 Conference („ne33 2019: Ευχαριστώ για το ένα από τα καλύτερα συνέδρια ηλεκτρονικού εμπορίου”) είχαμε την ευκαιρεία να συζητήσουμε με την Ζήνα Μαυροειδή, CEO της E-fresh.gr για την πορεία των εργασιών της ελληνικής νεοφυούς επιχείρησης. Τις επόμενες μέρες θα σας παρουσιάσω περιληπτικά τα σημαντικότερα σημεία της συνομιλίας μας.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Food, Location Based Services, On-Demand Commerce

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: