Ο κορωνοϊός έφερε χαμόγελα στην eBay

Ο κορωνοϊός έφερε χαμόγελα στην eBay, όπως συνέβη άλλωστε και με τις άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες – marketplace τύπου Amazon, Zalando και Alibaba, οι οποίες είναι και οι μεγάλοι κερδισμένοι της επιδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με οικονομικά στοιχεία του β´ τριμήνου, η αύξηση των κερδών και των εσόδων της eBay ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Μάλιστα, ο διαδικτυακός κολοσσός λιανικού εμπορίου ανακοίνωσε (αρχείο PDF) ότι η ακαθάριστη αξία των εμπορευμάτων (Gross Merchandise Value) τα οποία πωλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας της ανήλθε στα 27,13 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 29% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Ο αριθμός των ενεργών πελατών αυξήθηκε στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα (Απρίλιος – Ιούνιος 2020) κατά 9 εκατ. πελάτες σε 182 εκατ. πελάτες. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 18% στα 2,9 δισ. δολάρια, ενώ αυτή εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 740 εκατ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 84% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η eBay πούλησε τις μικρές αγγελίες της, στη νορβηγική Adevinta έναντι 9,2 δισ. δολάρια.

Σχετικά άρθρα:

 Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms

Tags:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: