Αύξηση πωλήσεων 37% και τριπλασιασμός κερδών για την Amazon το τρίτο τρίμηνο

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα έσοδα της Amazon το τρίτο τρίμηνο (αρχείο PDF) της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, χάρη στην αύξηση των λιανικών πωλήσεων και των πωλήσεων μέσω του Marketplace κατά 37% και 53%, στην αύξηση κατά 29% των cloud computing υπηρεσιών της Amazon Web Services (AWS), στην αύξηση κατά 32% των λειτουργικών εσόδων των Prime υπηρεσιών και στην αύξηση κατά 49% των εσόδων από διαφήμιση, σε ετήσια βάση αντίστοιχα.

Ειδικότερα, η Amazon („Amazon, η μεγάλη κερδισμένη από την πανδημία του κορωνοϊού“) ανακοίνωσε αύξηση 37% στις πωλήσεις της περιόδου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, τα οποία ανήλθαν στα 96,1 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 92,7 δισ. δολάρια. Το ίδιο διάστημα τα καθαρά κέρδη της εταιρείας τριπλασιάστηκαν και ανήλθαν στα 6,3 δισ. δολάρια από 2,1 δισ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης.

Η Amazon προσδοκά και για το τέταρτο τρίμηνο ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης (μεταξύ 28% και 38%) και ισχυρές πωλήσεις (μεταξύ 112 δισ. δολάρια και 121 δισ. δολάρια) σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019, ενώ όπως διαφαίνεται θα γίνει και η πρώτη επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου που θα σπάσει το φράγμα των 300 δισ. δολαρίων σε πωλήσεις.

Πριν λίγες μέρες η Amazon απέκτησε παρουσία και στη σουηδική αγορά.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms

Tags:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: