Ψηφιακές αλχημείες: eMarketer.com, Amazon

Τα τελευταία νέα του ηλεκτρονικού επιχειρείν, καθημερινά πριν τις 10 το πρωί

– Διεθνή –

emarketereMarketer.com: Σύμφωνα με την eMarketer, ο παγκόσμιος τζίρος των ηλεκτρονικών αγορών B2C (επιχείρησης προς καταναλωτή) άγγιξε για πρώτη φορά τα 1 τρισεκατομμύριο ευρώ το 2012 σημειώνοντας αύξηση 21,1%. Αντίστοιχα για το 2013 αυτός προβλέπεται ότι θα ανέλθει στα 1,298 τρισ. ευρώ.  Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού θα ξεπεράσουν φέτος για πρώτη φορά τις αντίστοιχες αγορές της Βόρειας Αμερικής και θα αποτελέσουν πλέον τη μεγαλύτερη αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου B2C. Συγκεκριμένα οι αγορές της Κίνας, της Ινδίας και της Ινδονησίας παρουσιάζουν την ταχύτερη ανάπτυξη στο ηλεκτρονικό εμπορίο Β2C.  Επίσης, η Κίνα διαθέτει με σχεδόν 220 εκατ. το μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που αγοράζουν αγαθά μέσω του διαδικτύου. Στο παρελθόν είχα αναφερθεί στις προκλήσεις της διεθνοποίησης μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου και στο ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ο μοχλός ανάπτυξης των εξαγωγών.

AmazonAmazon: Η Amazon ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο Μάιο θα κυκλοφορήσει στις αγορές των Η.Π.Α. ένα νέο εικονικό νόμισα, με το όνομα Amazon Coins. Μέσω αυτού θα δίνεται ένας εύκολος τρόπος στους κατόχους των Κindle Fire να ξοδεύουν χρήματα για τις εφαρμογές του Amazon Appstore. Οι προγραμματιστές θα λαμβάνουν το 70% των χρημάτων από τις πωλήσεις ενώ το 30% θα παραμένει στο Amazon. Με την παραπάνω κίνηση,  η Amazon φαίνεται να θέλει να προωθήσει τα παιχνίδια της που τρέχουν στο Kindle Fire και να παροτρύνει τους χρήστες της να τα δοκιμάσουν δωρεάν. Η αξία ενός Amazon Coins ανέρχεται στο ένα cent, οπότε εάν μια εφαρμογή κοστίζει 2,99 δολάρια αυτό μεταφράζεται σε 299 Amazon Coins. Η παραπάνω υπηρεσία ταιριάζει έξοχα στο οικοσύστημα του Android περιβάλλοντος της Amazon.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, Export 2.0, Internationalization

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d