Zalando: Τα κυριότερα δεδομένα πριν τη δημόσια εγγραφή της

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε χθες η γερμανική Zalando. Στα πλαίσια αυτής, η ίδια έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα ενδιαφέροντα στοιχεία (αρχείο PDF) για την πορεία των εργασιών της. Ενώ παράλληλα ανανέωσε την κεντρική σελίδα της και τη δομή πλοήγησης αυτής.

Zalando_092014Παρακάτω ακολουθούν τα κυριότερα δεδομένα, της πιο σημαντικής χρηματιστηριακής εισαγωγής επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου μέχρι σήμερα στη Γερμανία, αλλά και του κορυφαίου βάση τζίρου διαδικτυακού καταστήματος eFashion στην Ευρώπη:

  • Προγραμματίζει την πώληση 10% – 11% των μετοχών της μέσω δημόσια εγγραφής. Ενώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Zalando διατηρούν τις μετοχές τους.
  • Οι τράπεζες Morgan Stanley, Goldman Sachs και Credit Suisse θα είναι οι κύριοι ανάδοχοι στη δημόσια προσφορά της Zalando.
  • Η Zalando θα εισαχθεί στη ρυθμιζόμενη οργανωμένη αγορά Prime Standard του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης.
  • Η Zalando αποτιμάται στα 4 – 5 δισ. ευρώ περίπου.
  • Οι καθαρές πωλήσεις της για το πρώτο εξάμηνο του 2014 άγγιξαν τα 1,047 δισ. ευρώ. Το λειτουργικό αποτέλεσμα προ τόκων και φόρων (ΕΒΙΤ) του ομίλου κινήθηκε θετικά για το πρώτο εξάμηνο του 2014. Αυτό εμφάνισε κέρδη ύψους 12 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 72 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Ενώ σύμφωνα με προβλέψεις εκτιμητών, οι καθαρές πωλήσεις της στο τέλος του 2014 θα αγγίξουν το ύψος των 2,4 δισ. ευρώ.
  • Οι ενεργοί πελάτες ανέρχονται στα 13,7 εκατ. (μία τουλάχιστον παραγγελία τους τελευταίους 12 μήνες). Κάθε ενεργός πελάτης της πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 2,77 παραγγελίες, με μέσο όρο αξίας καλαθιού 62 ευρώ περίπου (μετά επιστροφών) – 179 ευρώ (πριν επιστροφών). Ενώ 30% του τζίρου προέρχεται από κινητές συσκευές.
  • Το ποσοστό μετατροπής (Conversion Rate) ανέρχεται για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 στο 3,2%.
  • Το ποσοστό επιστροφής ανέρχεται στο 60-70% των διακινούμενων προϊόντων της.
  • Το ποσοστό της αναγνωρισιμότητας της Zalando ανέρχεται στο 88%.

Τον πλήρη φάκελο των οικονομικών στοιχείων της μπορείτε να βρείτε εδώ (αρχείο PDF).

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Fashion, Ε-Shoes

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.