iBusiness: Τα 100 μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα της Ευρώπης το 2015

Πρόσφατα, σάς είχα παρουσιάσει τα 10 κορυφαία ηλεκτρονικά καταστήματα του κόσμου. Ποιες εταιρείες, όμως, κυριαρχούν την ευρωπαϊκή αγορά του e-commerce, με βάση την επίδοση του κύκλου εργασιών για το οικονομικό έτος 2014; Στη λίστα της iBusiness με τα 100 μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα της Ευρώπης για το 2015, η Amazon συνεχίζει να κατέχει σταθερά τη δεσπόζουσα θέση στην ευρωπαϊκή αγορά του ηλεκτρονικού επιχειρείν με πωλήσεις 24,23 δισ. ευρώ. Την Amazon ακολουθεί η γερμανική Otto με τζίρο πάνω από 6,45 δισ. ευρώ.  Ενώ μετά την Amazon, την υψηλότερη κατάταξη στη συγκεκριμένη λίστα από τους αποκλειστικά διαδικτυακούς παίκτες (Online Pure Players) κατέχει η Zalando (7η θέση) με πωλήσεις 2,21 δισ. ευρώ.

Top-100-European-online-shoΕνδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη  λίστα εκπροσωπούνται τριάντα πέντε Online Pure Players. Αυτοί αποσαφηνίζουν με αρκετά εντυπωσιακό τρόπο τη δυναμική του ηλεκτρονικού επιχειρείν με πωλήσεις άνω του 200 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν θέσει ως επόμενο τους στόχο τζίρους της τάξεως των πέντε αλλά και των δέκα δισ. ευρώ!

Σχετικά με την χώρα προέλευσής τους, τα περισσότερα από τα κορυφαία ηλεκτρονικά καταστήματα προέρχονται από τη Γερμανία με 25 εταιρείες, την Μ. Βρετανία με 23 εταιρείες και τη Γαλλία με 18 εταιρείες. Ελληνική συμμετοχή, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν υπάρχει στην παραπάνω λίστα (Πού είναι οι έλληνες δημιουργοί του ηλεκτρονικού εμπορίου;).

Την αφίσα της iBusiness με τη λίστα των 100 μεγαλυτέρων διαδικτυακών καταστημάτων της Ευρώπης, μπορείτε να τη κατεβάσετε δωρεάν εδώ (αρχείο PDF).

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, Studies

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.