Η Amazon ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την Whole Foods έναντι 13,7 δισ. δολαρίων

Η Amazon ενδιαφέρεται να εξαγοράσει (Amazon to Acquire Whole Foods Market) την αλυσίδα βιολογικών προϊόντων Whole Foods έναντι 13,7 δισ. δολαρίων. Εφόσον η συναλλαγή ολοκληρωθεί, θα πρόκειται -με διαφορά- για τη μεγαλύτερη εξαγορά (Here are all of Amazon’s acquisitions before Whole Foods) στην οποία έχει προχωρήσει η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, μεγαλύτερη και από αυτή της Zappos.

Τον τελευταίο καιρό η Whole Foods βρισκόταν υπό πίεση (Whole Foods, Pressured by Restless Investors, Shakes Up Board), ενώ σκόπευε να προβεί σε κλείσιμο καταστημάτων.

Μέσω της παραπάνω διμερής απροσδόκητης συμφωνίας, η Amazon αποκτά 464 φυσικά σημεία πώλησης, στις καλύτερες περιοχές. Τα συγκεκριμένα καταστήματα θα χρησιμοποιήσει ως κέντρα αποστολής, με στόχο την αξιόπιστη και άμεση παράδοση στο «τελευταίο μίλι», ενώ παράλληλα αποκτά πρόσβαση σε μια ευρύτατη γκάμα φρέσκων και εξεζητημένων προϊόντων.

Πρόσφατα η Amazon λάνσαρε στις Η.Π.Α. την υπηρεσία της Amazon Fresh Pickups για τα Prime μέλη της. Η συγκεριμένη υπηρεσία εύκολα μπορεί να ενσωματωθεί στα φυσικά καταστήματα της Whole Foods.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Food

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: