Με αύξηση του τζίρου της κατά 50% έκλεισε το 2019 για την Momox. Η κορυφαία, βάσει τζίρου, διαδικτυακή πλατφόρμα μεταπώλησης μεταχειρισμένων αντικειμένων ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ έναντι 200 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά („Momox: Έσπασε το φράγμα των 200 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις“).
Ο μεγαλύτερος τζίρος (190 εκατ. ευρώ ) πραγματοποιείται στη γερμανική αγορά, ενώ η γαλλική αγορά συνέβαλε κατά 18% (45 εκατ. ευρώ) στις συνολικές πωλήσεις της εταιρείας. Το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου της προέρχεται από την μεταπώληση μεταχειρισμένων βιβλίων (64%) και ακολουθούν οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κινητών τηλεφώνων, CD και φορητών υπολογιστών (23%) και μεταχειρισμένων ρούχων (13%).
Από την έναρξη λειτουργίας της το 2006, η Momox έχει μεταπωλήσει περισσότερα από 220 εκατ. αντικείμενα. Η πώληση των μεταχειρισμένων αντικειμένων πραγματοποιείται μέσω μιας ξεχωριστής πλατφόρμας, αυτής της medimops. Επιπλέον, η ίδια από τις αρχές του 2014 λειτουργεί κάτω από την επωνυμία Ubup και μια πλατφόρμα C2C (consumer to consumer) μεταπώλησης μεταχειρισμένων ρούχων. Παράλληλα, η ίδια αποτελεί ένα από τους πιο πετυχημένους έμπορους – μεταπωλητές στις πλατφόρμες της Amazon και της eBay.
Η Momox βρίσκεται στη λίστα των εταιρειών που προγραμματίζω να επισκεφτούμε στο προσεχές E-Commerce Germany Tour.
Σχετικά άρθρα:
- Momox: Έσπασε το φράγμα των 200 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις
- Momox: Πωλήσεις 150 εκατ. ευρώ για το 2016 με την μεταπώληση μεταχειρισμένων αντικειμένων
- Digitec Galaxus: Παράδειγμα προς μίμηση για τους έλληνες εμπόρους η εφαρμογή του Re-Commerce στον κλάδο των Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών
- Momox: Αύξηση τζίρου κατά 50% στα 120 εκατ. ευρώ
- Momox: Πωλήσεις 80 εκατ. ευρώ για το 2014 με την μεταπώληση μεταχειρισμένων αντικειμένων
- Re-Commerce: Το κοινωνικό επιχειρείν μεταχειρισμένων αντικειμένων
- 2012: Δέκα επιχειρηματικά μοντέλα που ενδιαφέρουν την ελληνική αγορά
Categories: E-Book, e-commerce, E-Consumer Electronics, E-Fashion, Sharing Commerce
Απάντηση