Από την JD.com στην Alibaba: Έναντι 1,15 δισ. δολάρια η Farfetch αλλάζει στρατόπεδο για την κατάκτηση της κινεζικής αγοράς ειδών πολυτελείας

Έναντι 1,15 δισ. δολάρια (αρχείο PDF) η Farfetch αλλάζει ξαφνικά το στρατόπεδο για την κατάκτηση της κινεζικής αγοράς ειδών πολυτελείας. Η εισηγμένη εταιρεία (Farfetch: Το μέλλον της κρέμεται από μια λεπτή τεντωμένη ακριβή κλωστή”), η οποία μέσω της πλατφόρμας της προσφέρει προσβασιμότητα στην πολυτελή ένδυση, αλλάζει στρατόπεδο και στο εξής θα αναπτύξει τα δικά της ηλεκτρονικά καταστήματα στις πλατφόρμες του ομίλου Alibaba “Tmall Luxury Pavilion”, “Luxury Soho” και “Tmall Global”, αντί για την πλατφόρμα της JD.com.

Farfetch, Alibaba Group and Richemont today announced a global strategic partnershipΤο αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι τα μισά χρήματα προέρχονται από τον ελβετικό όμιλο πολυτελών ρολογιών και κοσμημάτων Richemont, στον οποίο ανήκει και o διαδικτυακός όμιλος πολυτελούς ρουχισμού «Yoox Net-A-Porter Group», έναν από τους κυριότερους ανταγωνιστές της Farfetch.

Αξιοσημείωτο είναι, ακόμα, το γεγονός ότι πριν από δύο χρόνια η Richemont είχε συνάψει στρατηγική συνεργασία με την Alibaba, προκειμένου να προσφέρει τα είδη πολυτελείας της Yoox Net-A-Porter, στους Κινέζους καταναλωτές.

Μέσω της συνεργασίας με τη Richemont, η Farfetch αποκτά για πρώτη φορά πρόσβαση στις μάρκες της Richemont που μέχρι πρότινος στερούνταν.

Επιπρόσθετα, η Artemis, η εταιρεία χαρτοφυλακίου του δισεκατομμυριούχου Φρανσουά Ανρί Πινό που ελέγχει τον πολυτελή όμιλο Kering, σχεδιάζει επίσης να αυξήσει το μερίδιό της στη Farfetch αγοράζοντας 50 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, επίσης, το γεγονός ότι παρότι η Farfetch θα σταματήσει τη συνεργασία με την JD.com, η JD.com θα παραμείνει μέτοχος στη Farfetch.

Πρώτη η Κίνα στις δαπάνες αγοράς πολυτελών ειδών

Αυτή τη στιγμή το 35% των εσόδων του παγκόσμιου εμπορίου ειδών πολυτελείας προέρχονται από την κινεζική αγορά, ενώ οι Κινέζοι τουρίστες πραγματοποιούν περίπου το 70% των πολυτελών αγορών σε ταξίδια στο εξωτερικό.

Στο παρελθόν σάς είχα αναφέρει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ο μοχλός ανάπτυξης του κλάδου πολυτελείας και σας είχα παρουσιάσει την εξέλιξη της στρατηγικής Ηλεκτρονικού Εμπορίου των κατασκευαστών επώνυμων προϊόντων.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms, E-Fashion, Ε-Shoes

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.