Η Ocado απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην Myrmex και εξαγόρασε δύο “ρομποτικές” Startups μέσα σε 3 εβδομάδες

Το κορυφαίο, βάσει τζίρου, ηλεκτρονικό σουπερμάρκετ του κόσμου, η βρετανική Ocado, αφού σήκωσε το καλοκαίρι νέα κεφάλαια ύψους 1 δισ. λίρες, απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην Myrmex (Ocado Group acquires minority stake in robotics start-up Myrmex Inc.) και εξαγόρασε δύο “ρομποτικές” Startups (Acquisition of Kindred Systems and Haddington Dynamics”) μέσα σε διάστημα 3 εβδομάδων.

Myrmex

Η ελληνική Myrmex Inc., που ιδρύθηκε το 2015 από τους μηχανικούς Γιάννη Κανέλλο και Ορέστη Φενέκο, έχει έδρα στη Silicon Valley αλλά κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στην Αθήνα. Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα σύστημα που αποτελείται από αυτοκινούμενα ρομποτικά οχήματα και ρομποτικούς βραχίονες που λειτουργεί αδιάκοπα και αυτόματα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, επιτρέποντας στις εταιρείες λιανεμπορίου να ανταποκριθούν στην επιταχυνόμενη ζήτηση από ηλεκτρονικές αγορές που δημιουργήθηκε από την πανδημία Covid-19.

Με την λύση της Myrmex οι καταναλωτές μπορούν να παραλάβουν τις online παραγγελίες τους από συγκεκριμένα πλήρως αυτοματοποιημένα – ρομποτικά σημεία.

Kindred Systems & Haddington Dynamics

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη στρατηγική της Ocado και τη συναλλαγή εξαγορών των Kindred Systems και Haddington Dynamics, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν εδώ (αρχείο PDF).

Η Ocado εμφάνισε το 2019 έσοδα 1,76 δισ. στερλίνες έναντι 1,6 δισ. στερλίνες την προηγούμενη χρονιά. Ειδικότερα, τα έσοδα λιανικής διαμορφώθηκαν στις 1,62 δισ. στερλίνες, ενώ τα αντίστοιχα έσοδα από την πώληση υπηρεσιών της Ocado Solutions & Logistics ανήλθαν στα 583 εκατ. στερλίνες.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, ο Όμιλος Ocado αναμένει για την κοινοπραξία Ocado Retail και M&S πλέον EBITDA για το δ´  τρίμηνο του τρέχοντος έτους το οποίο θα ανέλθει σε 60 εκατ. στερλίνες, έναντι προηγούμενου guidance για 40 εκατ. στερλίνες.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Food, E-Ventures, Logistics, On-Demand Commerce

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: