Η Amazon γίνεται Online Φαρμακείο

Δυόμιση χρόνια περίπου μετά την εξαγορά της PillPack, η Amazon γίνεται Online Φαρμακείο. Μέσω του Amazon Pharmacy, το οποίο λάνσαρε με ατέλειες χθες ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, τα Prime μέλη της στις ΗΠΑ θα μπορούν να παραγγέλνουν μέσω διαδικτύου τα συνταγογραφούμενα φάρμακά τους και να τα παραλαμβάνουν στην πόρτα τους μέσω courier.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν εάν θα πληρώσουν τη συμμετοχή σε συνταγογραφούμενο φάρμακο ή την πληρωμή χωρίς να υπολογίζεται η ασφαλιστική κάλυψη, αλλά με μεγάλη έκπτωση (έως και 80% στα γενόσημα φάρμακα και έως 40% στα επωνύμα φάρμακα – πρωτότυπα) για τα Prime μέλη της Amazon.

Το Amazon Pharmacy θα διαθέτει προς πώληση όλα τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, εκτός από φάρμακα με υψηλή πιθανότητα κατάχρησης, όπως τα οπιοειδή.

Πέρυσι η Amazon εξαγόρασε την Health Navigator, μια start up ιατρικής τεχνολογίας, η οποία θα ενσωματωθεί στη νέα πιλοτική υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης Amazon Care. Η προσφορά της Amazon Care περιλαμβάνει τόσο εικονική υγειονομική περίθαλψη, καθώς και επισκέψεις παρακολούθησης και παράδοσης συνταγογραφούμενων φαρμάκων απευθείας στο σπίτι ή το γραφείο του εργαζομένου.

Η Amazon, λοιπόν, επεκτείνει και αναπτύσσει συνεχώς νέες πελατοκεντρικές «Προτάσεις Αξίας» και εξελιγμένα οικοσυστημάτα – αλυσίδες αξιών και στον κλάδο της υγείας, ενώ, όπως φαίνεται από την καταχώρηση του Amazon Pharmacy στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Amazon ετοιμάζεται να χτυπήσει και την ευρωπαϊκή αγορά φαρμάκου, αξίας 135 δισ. ευρώ σε πωλήσεις (αρχείο PDF).

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms, E-Health, Online Pharmacy

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.