Η DocMorris λάνσαρε την πλατφόρμα της για γιατρούς και φαρμακεία

Η DocMorris, η θυγατρική της Zur Rose, λάνσαρε („The healthcare platform of the future: DocMorris+ is launched“) την πλατφόρμα της για γιατρούς και φαρμακεία. Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η εταιρεία: «Το λανσάρισμα της εφαρμογής DocMorris+, αποτελεί ένα στρατηγικό ορόσημο για την επίτευξη μια ολοκληρωμένης πλατφόρμας υπηρεσιών υγείας».

Μέσω της παραπάνω πλατφόρμας οι ασθενείς θα μπορούν διαχειριστούν θέματα υγείας τους, όπως τη διάγνωση διαμέσου μια εικονικής επίσκεψης στο online ιατρείο και τη συμβουλή για την περαιτέρω θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της απαραίτητης φαρμακευτικής αγωγής-συνταγογράφηση.

Το Οικοσύστημα-Πλατφόρμα υγείας της DocMorris (Zur Rose)

Η DocMorris και το επιχειρηματικό της μοντέλο πλατφορμών στοχεύουν στον έλεγχο και την κατάληψη της ψηφιακής πελατειακής διεπαφής του κλάδου υγείας, διασυνδέοντας τους φαρμακοποιούς και του ιατρούς με τους ασθενείς.

Η DocMorris προσφέρει στους συνεργάτες της, τα φαρμακεία και τα ιατρεία, προσβασιμότητα στην πελατειακή της βάση των 8 εκατομμύρια ενεργών πελατών της στη Γερμανία. Εκτός από την άυλη λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, για την υλοποίηση της οποίας η DocMorris έχει συνεργασθεί με την eHealth-Tec, οι συνεργάτες της θα μπορούν να πραγματοποιήσουν πωλήσεις πέρα του δικής τους εμβέλειας, μέσω μιας εθνικής προβολής αλλά και άλλων υπηρεσιών, όπως τη γρήγορη παράδοση μέσω ταχυμεταφορών ή και παραλαβής από το φαρμακείο.

Τα συνεργαζόμενα φαρμακεία θα μπορούν να διαχειριστούν μόνα τους τις δραστηριότητές τους στη συγκεκριμένη πλατφόρμα – από τον σχεδιασμό της προβολής τους, τη διαχείριση του προϊοντικού καταλόγου, τη διαχείριση των παραγγελιών, έως την τιμή πώλησης, η οποία είναι ενιαία στη Γερμανία, των προσφερόμενων προϊόντων (για τα φάρμακα που χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή) και να ελέγχουν την αποδοτικότητα των ενεργειών τους.

Βέβαια, και στην οικονομία των διαδικτυακών πλατφορμών – Markeplaces, τίποτα δεν παρέχεται δωρεάν. Για την απόκτηση πρόσβασης στην πλατφόρμα η οποία, σημειώνεται, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα είναι δωρεάν, τα συνεργαζόμενα φαρμακεία θα καταβάλλουν μηνιαίως το ποσό των 399 ευρώ αλλά και μια προμήθεια 10% για τις πρώτες 50 παραγγελίες των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, από την καθαρή αξία πώλησης (χωρίς ΦΠΑ) ενός μήνα.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι για την (εμπορική) ανάπτυξη της πλατφόρμας, η Zur Rose προσέλαβε στις αρχές του έτους πρώην διευθυντικό στέλεχος της Wayfair και Zalando, ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες αποχώρησε ο γενικός διευθυντή της DocMorris και υπεύθυνος για τη γερμανική αγορά, για να αναλάβει πιθανώς….τα ηνία της Amazon Pharmacy („Η Amazon γίνεται Online Φαρμακείο“) στη Γερμανία.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms, E-Health, Online Pharmacy

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: