Σύμφωνα με δημοσίευμα της Nikkei („China’s fast-fashion newcomers target Zara in global push“), η αξία των πωλήσεων της Shein υπολογίζεται ότι τετραπλασιάστηκε εν μέσω πανδημίας. Ειδικότερα, η ακαθάριστη αξία εμπορευμάτων (Gross Merchandise Value – GMV), του συνόλου δηλαδή των προϊόντων που πωλήθηκαν στην πλατφόρμα της Shein, διαμορφώθηκε στα 10 δισ. δολάρια από 2,7 δισ. δολάρια το 2019.
Βέβαια, τα παραπάνω νούμερα δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από την ίδια την εταιρεία, ωστόσο το ύψος των πωλήσεων προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε σημαντικά τον ρυθμό ανάπτυξης των πωλήσεων τόσο της Wish („Το αίτημα για IPO αποκαλύπτει τον πραγματικό αριθμό πελατών της Wish“) όσο και της AliExpress (αρχείο PDF).
Άξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι στο χαρτοφυλάκιο της Shein (Zoetop Business Co) συμπεριλαμβάνονται και άλλες εταιρείες Fast Fashion (via), όπως η ROMWE και η MAKEMECHIC.
Σύμφωνα με τη σημερινή κατάταξη της AppAnnie, στη λίστα των πιο δημοφιλών εφαρμογών στην Ελλάδα για τις συσκευές iPhone αλλά και τις Android συσκευές, η εφαρμογή της κινεζικής online εταιρείας Fast Fashion („Shein, η κινεζική εταιρεία φαινόμενο που κάνει πωλήσεις ύψους 1,5 δισ. δολάρια, χωρίς να το καταλάβει κανείς”) κατέχει την πρώτη θέση.
Σχετικά άρθρα:
- Shein: Αύξηση τζίρου 88,67% στα 2,83 δισ. δολάρια το 2019
- Shein, η κινεζική εταιρεία φαινόμενο που κάνει πωλήσεις ύψους 1,5 δισ. δολάρια, χωρίς να το καταλάβει κανείς
- Τα κορυφαία, βάσει τζίρου, ηλεκτρονικά καταστήματα του κόσμου για το 2019
- Οι μεγαλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου σε όρους GMV
- Πού είναι τα ελληνικά Apps του ηλεκτρονικού εμπορίου;
- Κίνα, ο δράκος του παγκόσμιου εμπορίου
Categories: e-commerce, E-Fashion, Ε-Shoes, M-Commerce
Απάντηση