Στο χρηματιστήριο ετοιμάζεται να μπει η Chronext

Η Chronext, η οποία λειτουργεί μια από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες μεταπώλησης ρολογιών πολυτελείας, προετοιμάζεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Σχετικά με το ποσό που σκοπεύει να αντλήσει με την αύξηση κεφαλαίου, η εταιρεία αναφέρει ότι αυτό θα ανέλθει σε 250 εκατ. ελβετικά φράγκα, ενώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι της αναμένεται να πουλήσουν επιπλέον απροσδιόριστο ποσό μετοχών στην IPO. 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το 2020, για πρώτη φορά ο κύκλος εργασιών έσπασε το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ και εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 18% στα 101,3 εκατ. ευρώ, ενώ για τη φετινή χρονιά, η διοίκηση της εταιρείας προσδοκά περαιτέρω αύξηση του τζίρου στα 140 εκατ. ευρώ (+40%).

Πρόσφατα, η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα ρολογιών πολυτελείας, η Chrono24, συγκέντρωσε πάνω από 100 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης. Η αξία των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν μέσω αυτής ανήλθαν σε 2 δισ. ευρώ περίπου, ενώ τα καθαρά έσοδα της από προμήθειες και διαφήμιση αυξήθηκαν κατά 61% και διαμορφώθηκαν σε 31 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη McKinsey, το μέγεθος της αγοράς ρολογιών πολυτελείας και υπερπολυτελείας θα αγγίξει το 2025 τα 69 – 73 δισ. ευρώ. Εκτιμάται δε ότι οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου θα συνεισφέρουν το 23% της παγκόσμιας αγοράς πολυτελών ρολογιών μέχρι το 2025, από 12% που ήταν το 2019. Μάλιστα, η δευτερογενή αγορά (second-hand) (Ο μετασχηματισμός της αγοράς πολυτελών ρολογιών προήλθε από «δεύτερο χέρι»”) εκτιμάται ότι θα αποτελέσει το δυναμικότερο κομμάτι της παγκόσμιας ζήτησης, με την αξία των πωλήσεων μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας να ανέρχεται σε 24-26 δισ. ευρώ μέχρι το 2025.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms, E-Fashion, Recommerce

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: