Η Shop Apotheke Europe εξαγόρασε την First A με στόχο την υπερταχεία παράδοση φαρμάκων

Η Shop Apotheke Europe, o δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος-συγκρότημα online φαρμακείων που «έσπασε» πέρυσι το φράγμα του ενός δισ. ευρώ σε πωλήσεις, ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά της First A με στόχο την υπερταχεία παράδοση φαρμάκων.

Η εξειδικευμένη υπηρεσία quick commerce της νεοφυούς First A διατίθεται σε πέντε μεγαλουπόλεις της Γερμανίας (Βερολίνο, Κολωνία, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη και Μόναχο) και συμπληρώνει ιδανικά την υπηρεσία ΝΟW! της Shop Apotheke.

Στο πλαίσιο αυτό, έντονη επενδυτική κινητικότητα παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην αγορά υπερταχείας παράδοσης φαρμάκων, καθώς η γερμανική εταιρεία διανομής φαρμακευτικών σκευασμάτων Mayd έκλεισε πρόσφατα τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης ύψους 30 εκατ. ευρώ, φτάνοντας την συνολική χρηματοδότηση τα 43 εκατ. ευρώ.

Οι μεγαλύτεροι όμιλοι-συγκροτήματα online φαρμακείων, όπως και πολλοί άλλοι διαδικτυακοί έμποροι με την ανάπτυξη των δικών τους δικτύων διανομής, δείχνουν αφενός πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν ένα από τα κορυφαία θέματα του ηλεκτρονικού εμπορίου και αφετέρου ότι δεν πιστεύουν στις ικανότητες των παρόχων ταχυμεταφορών να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σχετικά άρθρα:

 



Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms, E-Health, Location Based Services, M-Commerce, On-Demand Commerce, Online Pharmacy, Trends

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.