Η Amazon εξαγοράζει το δίκτυο ιατρείων πρωτοβάθμιας φροντίδας One Medical έναντι 3,9 δισ. δολαρίων

Η Amazon εισέρχεται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, καθώς πριν από μερικές μέρες ο γίγας του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει τον αμερικανικό πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τηλεϊατρικής, την One Medical, έναντι 3,9 δισ. δολαρίων.

Εφόσον η συμφωνία εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές και του μετόχους, θα πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Amazon μετά από αυτή της Whole Foods αξίας 13,7 δισ. δολαρίων και της Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) των 8,45 δισ. δολαρίων.

Η One Medical με έδρα το Σαν Φρανσίσκο προσφέρει προγράμματα πρωτοβάθμιας και προληπτικής ιατρικής περίθαλψης για τις εταιρείες και τους υπαλλήλους τους, καθώς και για ιδιώτες πελάτες. Οι υπηρεσίες μπορούν να ληφθούν εικονικά ή σε ένα από τα πολυάριθμα ιατρεία.

Για τον σκοπό αυτό, η 1Life Healthcare (εμπορική επωνυμία One Medical) λειτουργεί περίπου 180 ιατρεία σε 25 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ. Με κόστος συνδρομής 199 δολάρια ετησίως, οι ασθενείς έχουν 24ωρη εικονική πρόσβαση σε παρόχους περίθαλψης μέσω μιας εφαρμογής τηλεϊατρικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η One Medical συνεργάζεται, επίσης, με περισσότερες από 8.500 εταιρείες για την ιατρική περίθαλψη των εργαζομένων σε αυτές, ενώ πέρυσι τον Σεπτέμβριο ολοκλήρωσε την εξαγορά της Iora Health, ενός οργανισμού πρωτοβάθμιας περίθαλψης με επίκεντρο την εξυπηρέτηση του ηλικιωμένου πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου 2022, η εταιρεία αριθμεί συνολικά 767.000 μέλη.

Η Amazon επεκτείνει το οικοσύστημα της υγειονομικής περίθαλψης

Η Amazon έχει εισέλθει στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης εδώ και μερικά χρόνια. Το 2018 εξαγόρασε το ηλεκτρονικό φαρμακείο PillPack, ενώ στη συνέχεια άλλαξε το λογότυπο της εταιρείας για να ξεκινήσει το 2020 τη λειτουργία του Amazon Pharmacy.

Amazon Care AboutΕπιπλέον, το 2019 ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου εγκαινίασε το Amazon Care, μια υπηρεσία πρωτοβάθμιας περίθαλψης που προσφερόταν, αρχικά, για ορισμένους δικούς της υπαλλήλους, προτού την επεκτείνει νωρίτερα φέτος και σε άλλες εταιρείες ως παροχή στον χώρο εργασίας. Τέλος, η Amazon έχει επεκταθεί και στα wearables για την υγεία, αλλά έχει φέρει την Alexa και σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας.

Η Amazon είναι ικανή να μετασχηματίσει και τον κλάδο των υπηρεσιών υγείας

H Amazon στο παρελθόν έχει καταφέρει να μετατρέψει πανηγυρικά τον παράγοντα κόστος διαφόρων πρωτοβουλιών της, όπως π.χ. αυτών των cloud computing υπηρεσιών Amazon Web Services (AWS), σε κέντρο του κέρδους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι, με περισσότερους από 1,6 εκατ. εργαζομένους, ο μεγαλύτερος πελάτης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και προληπτικής ιατρικής περίθαλψης της Amazon…είναι η ίδια η Amazon και ότι αυτή είναι πολύ ικανή στο να αναπτύσσει συνεχώς νέες πελατοκεντρικές «Προτάσεις Αξίας» και εξελιγμένα οικοσυστήματα πλατφορμών – αλυσίδες αξιών, τότε αναμφίβολα αυτή είναι σε θέση να μετασχηματίσει και τον κλάδο των υπηρεσιών υγείας, ο οποίος μάλιστα φημίζεται ότι έχει τον χαμηλότερο δείκτη ικανοποίησης της εξυπηρέτησης που λαμβάνουν οι καταναλωτές, αναπτύσσοντας ένα πλήρες πελατοκεντρικό οικοσύστημα – πλατφόρμα υγείας.

Σχετικά άρθρα:Categories: E-Health, Location Based Services, Online Pharmacy, Trends

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: