Στα χέρια της Naver η Poshmark έναντι 1,2 δισ. δολάρια

Στα χέρια της νοτιοκορεάτικης Naver πρόκειται να περάσει η αμερικανική πλατφόρμα μεταχειρισμένων ρούχων Poshmark, έναντι τιμήματος «μόλις» 1,2 δισ. δολαρίων σε μετρητά. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Poshmark, η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Naver acquired second-hand clothes platform Poshmark

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Poshmark άντλησε 277 εκατ. δολάρια στην αρχική δημόσια εγγραφή της, η οποία και της απέδωσε χρηματιστηριακή αξία 7 δισ. δολαρίων. Η ακαθάριστη αξία των εμπορευμάτων (GMV) που διακινήθηκαν μέσω της πλατφόρμας της ανήλθε (αρχείο PDF) το 2021 στο ποσό των 1,8 δισ. δολαρίων (+27%), ενώ αντίστοιχα τα έσοδα αυξήθηκαν στα 326 εκατ. δολάρια από τα 261 εκατ. δολάρια το 2020. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τίθεται και επίσημα το ερώτημα αναφορικά με το χαμηλό τίμημα εξαγοράς.

Η Poshmark αποτελεί εξαιρετικό αντιπροσωπευτικό δείγμα του Re-commerce, διασυνδέοντας τους 4,5 εκατ. πωλητές με τους 8 εκατ. αγοραστές (ΗΠΑ και Καναδά). Από την άλλη, η Naver, όπως εικάζει (αρχείο PDF) η ίδια, είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία της Νότιας Κορέας και η μόνη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο που κατάφερε να εδραιωθεί με επιτυχία στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Naver proclaims itself as the only search engine in the world that has successfully expanded into e-commerce

Μένει να δούμε αν τελικά θα εγκριθεί η πώληση της Poshmark στην ως άνω τιμή ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, η Etsy, η μεγαλύτερη διεθνής πλατφόρμα χειροποίητων αντικειμένων, εξαγόρασε την εταιρεία Second Hand Depop έναντι 1,625 δισ. δολαρίων

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Fashion, Ε-Shoes, M-Commerce, On-Demand Commerce, Recommerce, Social Commerce

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.