Σε RedCare και DocMorris μετονομάζονται αντίστοιχα οι Shop Apotheke Europe και Zur Rose

Σημαντικές εξελίξεις έχουμε στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς ομίλους-συγκροτήματα διαδικτυακών φαρμακείων, Shop Apotheke Europe και Zur Rose, καθώς ταυτόχρονα σχεδόν η Shop Apotheke Europe ανακοίνωσε ότι μετονομάζεται σε RedCare, ενώ η Zur Rose ανακοίνωσε ότι παίρνει και επίσημα την επωνυμία της θυγατρικής της, DocMorris.

Zur Rose Group will be renamed into DocMorris AGΑξίζει να σημειωθεί ότι τα ηνία της Shop Apotheke Europe (RedCare) θα αναλάβει επίσημα από την 1η Αυγούστου του τρέχοντος έτος το -επί σειρά ετών μέλος του διοικητικού συμβουλίου της DocMorris- Olaf Heinrich.

Shop Apotheke Europe

Η Shop Apotheke Europe με πωλήσεις 1,2 δισ. ευρώ είναι πλέον ο μεγαλύτερος όμιλος-συγκρότημα διαδικτυακών φαρμακείων στην Ευρώπη, εκθρονίζοντας από την κορυφή την Zur Rose (πωλήσεις 1,16 δισ. ελβετικών φράγκων το 2022, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι πωλήσεις στην Ελβετία ύψους 687 εκατ. ελβετικών φράγκων), καθώς η Zur Rose προέβη πρόσφατα στην πώληση των δραστηριοτήτων της στην Ελβετία, στον όμιλο λιανικής Migros για να επικεντρωθεί  στη γερμανική αγορά, τη μεγαλύτερη αγορά της.

Η εταιρεία το δωδεκάμηνο του 2022 κατάφερε να διευρύνει (αρχείο PDF) την πελατειακή της βάση με 1,4 εκατ. νέους πελάτες – φτάνοντας τους 9,3 εκατ. ενεργούς πελάτες- με μέση αξία παραγγελίας (AOV) τα 58,28 ευρώ από τα 61 ευρώ το 2021.

Shop Apotheke Europe's active customer base increased from 7.9 million in 2021 to 9.3 million in 2022.Το οικοσύστημα της e-pharmacy πλατφόρμας της αποτελείται αυτή τη στιγμή από το ηλεκτρονικό κατάστημά της και την αντίστοιχη εφαρμογή της για κινητά, το πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών “Red Points”, την υπηρεσία Online Doctors, την nu3 -μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λειτουργικών τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής- την εφαρμογή medapp που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν συνταγογραφούμενα φάρμακα – τα οποία αποστέλλονται δωρεάν στο σπίτι τους- στις σωστές (έτοιμες) δόσεις, την εφαρμογή MyTherapy για την υπενθύμιση της σωστής φαρμακευτικής αγωγής, τις υπηρεσίες παράδοσης φαρμάκων Shop Apotheke Now για αυθημερόν παράδοση και GoPlus (πρώην First A) για την υπερταχεία παράδοση φαρμάκων και, τέλος, την πλατφόρμα-Marketplace της, η οποία λειτουργεί σε Γερμανία και Αυστρία.

Shop Apotheke Europe's Delivery OptionsΑξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία λειτουργεί δύο διαμετακομιστικά κέντρα logistics, ένα στην Ολλανδία και ένα πρόσφατα στην Ιταλία, κοντά στο Μιλάνο.

Shop Apotheke Europe's new distribution centre in Italy. The first one outside the Netherlands.

Zur Rose

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, η Zur Rose μετονομάζεται σε DocMorris, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στη γερμανική αγορά και ειδικότερα (αρχείο PDF) στην ανάπτυξη των τριών εμπορικών σημάτων της, τα οποία απευθύνονται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες πελατών.

Zur Rose's Hybrid Brand Strategy for Germany with DocMorris as Core BrandΌπως και στην περίπτωση της Shop Apotheke Europe, έτσι και η DocMorris μετασχηματίζει ριζικά το επιχειρηματικό μοντέλο της: Από διαχειριστή διαδικτυακών καταστημάτων σε διαχειριστή πλατφόρμας ή αλλιώς από έμπορο σε πάροχο υπηρεσιών.

Zur Rose Group's Transformation Journey from eCommerce to Health in One Click

Τόσο η Shop Apotheke Europe (RedCare), όσο και η Zur Rose (DocMorris) προσδοκούν σε πενταπλάσια ανάπτυξη του κύκλου εργασιών τους, χάρη στην εισαγωγή της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων στη Γερμανία το 2024.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms, E-Health, Online Pharmacy

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: