Alibaba: Επενδύει 360 εκατ. δολάρια σε δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας

Ο όμιλος Alibaba, ο κινεζικός γίγας που θέλει να γίνει ο βασιλιάς του ηλεκτρονικού εμπορίου, ανακοίνωσε πρόσφατα το κλείσιμο μιας στρατηγικής συνεργασίας (αρχείο Pdf) με τον επίσης κινεζικό (πολυεθνικό) όμιλο Haier. Σύμφωνα με αυτή, θα επενδύσει 360 εκατ. δολάρια στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών logistics Goodaymart, θυγατρική της Haier Electronics Group Co. Στόχος αυτής της συνεργασίας, πέραν των άλλων, θα είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος δικτύου διανομής-εφοδιαστικής αλυσίδας, για οικιακές συσκευές και άλλων μεγάλων μεγεθών εμπορευμάτων. Υπενθυμίζω ότι η Haier είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οικιακών συσκευών στον κόσμο, με ετήσιες πωλήσεις που ανέρχονται στα 24 δισ. δολάρια περίπου.

HaierΗ Goodaymart διαθέτει σε εθνικό επίπεδο εννέα ναυτικές βάσεις, καθώς και 90 κέντρα fulfillments, με  αποθηκευτικούς χώρους που ξεπερνούν συνολικά τα 2 εκατ. τ.μ. .  Μέσω του παραπάνω δικτύου, δύνεται η δυνατότητα στην Alibaba να προσεγγίσει 17.000 σημεία εξυπηρέτησης, σε περισσότερες από 2.800 επαρχίες σε όλη την Κίνα. 

Ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Alibaba Jack Ma δήλωσε ότι μέσω της παραπάνω συνεργασίας προτίθεται να δημιουργήσει μια πλατφόρμα, η οποία θα βοηθήσει τη μεταποιητική βιομηχανία της Κίνας, να αποκτήσει καλύτερη πρόσβαση στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Αλήθεια, πότε θα κατανοήσουν οι Έλληνες επιχειρηματίες ότι ο κυριότερος στρατηγικός τομέας ανάπτυξης του Ηλεκτρονικού Εμπορίου που χρήζει ιδιωτικές επενδύσεις, είναι η εφοδιαστική αλυσίδα και μάλιστα  όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο, αλλά κυρίως στο εξωτερικό;

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, Logistics

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.