Τα Amazon Dash Buttons κατακτούν και την Ευρώπη

Η Amazon φέρνει το «μαγικό κουμπί» για την παραγγελία επώνυμων ειδών νοικοκυριού (Amazon Dash Button: Ήρθε το «μαγικό κουμπί» για την παραγγελία επώνυμων ειδών νοικοκυριού) και στην Ευρώπη. Αρχικά, την παραπάνω συσκευή WiFi θα μπορούν να προμηθευθούν αποκλειστικά τα Prime μέλη της τόσο στη Βρετανία όσο και στη Γερμανία. Μεταξύ των πρώτων συνεργατών της βρίσκονται επώνυμες μάρκες όπως η Ariel, η Whiskas, η Gillette, η Lenor και η Kleenex.

Amazon-Dash-Button-UKΣτην αμερικανική αγορά η Amazon έχει λανσάρει 150 Dash Buttons ενώ παράλληλα τρέχει και την υπηρεσία ανεφοδιασμού Amazon Dash Replenishment Service (Η Amazon είναι έτοιμη να ανεφοδιάσει αυτόματα τα νοικοκυριά, ικανοποιώντας τις ανάγκες τους).

DE_Toilet-Roll

Εφαρμογή του Dash Button στη τουαλέτα – Πηγή: Amazon

Τα Dash Buttons φέρνουν τη διαδικασία αγοράς προϊόντων (Με ποιον τρόπο το Contextual Commerce θα αλλάξει το Ηλεκτρονικό Εμπόριο) ακόμα πιο κοντά στη λήψη της απόφασης αγοράς – πρόθεση για αγορά καθώς αυτά βρίσκονται μέσα στα νοικοκυριά. Στα παραπάνω «μαγικά κουμπιά», ο κατασκευαστής και το εμπορικό σήμα είναι αδιαμφισβήτητα και έτσι καταργείται η επιλογή προϊόντων. Με μονάχα ένα κλικ φθάνει ο ανεφοδιασμός, ενώ εφόσον είναι επιθυμητό από τον καταναλωτή, ο ανεφοδιασμός γίνεται αυτόματα, μέσω μιας προσαρμοσμένης υπηρεσίας ανεφοδιασμού με τις συνδεδεμένες και έξυπνες οικιακές συσκευές. Παράλληλα, η αγοραστική διαδικασία των καταναλωτών μετατοπίζεται υπέρ της Amazοn (Η αγοραστική διαδικασία των καταναλωτών μετατοπίζεται υπέρ της Amazοn – χαμένοι οι κατασκευαστές).

Η Wall Steet Jοurnal έχει μια αναλυτική επεξηγήση για το τι ακριβώς καρπώνεται η Amazon από τους συνεργάτες της-Brands.

Σχετικά άρθρα:Κατηγορίες:e-commerce, IoT, On-Demand Commerce

Ετικέτες: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: