Η About You άντλησε επενδυτικά κεφάλαια ύψους 300 εκατ. δολαρίων – κατακτά τον τίτλο του «μονόκερου»

Νέα επενδυτικά κεφάλαια ύψους 300 εκατ. δολαρίων άντλησε πρόσφατα η νεοφυής επιχείρηση About You του γερμανικού ομίλου Otto μέσω ενός νέου επενδυτικού γύρου, ενώ παράλληλα κατακτά τον τίτλο του «μονόκερου» (Unicorn) ξεπερνώντας το ορόσημο κεφαλαιοποίησης του 1 δισ. δολαρίων. Της διαδικασίας χρηματοδότησης ηγήθηκαν οι Heartland A/S, μια εταιρεία του δανέζικου ομίλου Fashion Bestseller, η οποία μάλιστα πρόσφατα ίδρυσε και θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα, η German Media Pool, η Seven Ventures, καθώς και οι τρεις γενικοί διευθυντές της About You. Μεγαλύτερος μέτοχος παραμένει ο γερμανικός όμιλος Otto.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα κεφάλαια θα επενδυθούν -μεταξύ άλλων- στην ανάπτυξη της ομάδας της και στη διεθνή επέκταση.

Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματά της, οι καθαρές πωλήσεις για το 2017 ανήλθαν στα 283 εκατ. ευρώ έναντι 135 εκατ. ευρώ το 2016. Για το τρέχον έτος η About You αναμένει πωλήσεις 450 – 480 εκατ. ευρώ, ενώ αυτή απαριθμεί 1,5 εκατ. ενεργούς πελάτες.

Έχει μάλιστα ενδιαφέρον το γεγονός ότι η About You διοργανώνει σε ετήσια βάση τα About You Awards, τα οποία αναδεικνύουν τους σημαντικότερους Influencers και τα οποία προβάλλονται από το ιδιωτικό «ψυχαγωγικό κανάλι» ProSieben.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms, E-Fashion, Ε-Shoes

Tags: ,

1 reply

  1. Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην Bestseller Hellas ανέλαβε ο Θοδωρής Σταθόπουλος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: