Τα 100 μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα της Γερμανίας (2017)

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα „E-Commerce-Markt Deutschland 2018“ του γερμανικού ινστιτούτου λιανεμπορίου (EHI), ο τζίρος των 100 κορυφαίων διαδικτυακών καταστημάτων στη Γερμανία σημείωσε και για το 2017 σημαντική άνοδο.  Ειδικότερα, ο τζίρος των εκατό κορυφαίων e-Shops ανήλθε στα 30,5 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση στις πωλήσεις αγαθών της τάξεως του 11,3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η κυριαρχία των τριών κορυφαίων παικτών, ήτοι της Amazon, της Otto και της Zalando συνεχίζει να είναι εντυπωσιακή, καθώς ο συνολικός τζίρος αυτών ανέρχεται στα 13,1 δισ. ευρώ – γεγονός που αντιπροσωπεύει το 43% του συνολικού τζίρου των εκατό κορυφαίων eShops. Βέβαια, η Amazon συνεχίζει να κατέχει τη δεσπόζουσα θέση στη γερμανική αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου με πωλήσεις ύψους 8,8 δισ. ευρώ.

Photo Credit: One Way Stock via Compfight cc

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται πέντε λιανέμποροι ηλεκτρικών & ηλεκτρονικών ειδών (noteboosbilliger.de, Media Markt, Cyberport, Conrad και Alternate) – η Saturn και η Apple ακολουθούν στη 13η και 14η θέση αντίστοιχα. Η μεγαλύτερη, όμως, έκπληξη στη φετινό Top 10 είναι η εμφάνιση της Lidl στην 6η θέση της σχετικής κατάταξης.

Ο επιχειρήσεις από τον κλάδο καλλυντικών και προϊόντων υγείας κατέλαβαν την δεύτερη θέση, αφού 10 εταιρείες περιλαμβάνονται στη λίστα των 100 μεγαλυτέρων διαδικτυακών καταστημάτων της Γερμανίας με συνολικό τζίρο 1,63 δισ. ευρώ. Η DocMorris αποτελεί, το κορυφαίο, βάσει τζίρου, εκπρόσωπο του παραπάνω κλάδου με πωλήσεις 394 εκατ. ευρώ καταλαμβάνοντας την 15η θέση στη σχετική κατάταξη.

Όσον αφορά το eFood, το ηλεκτρονικό σουπερμάρκετ της Rewe με πωλήσεις ύψους 130,2 εκατ. ευρώ κατέλαβε την 48η θέση.

Ως προς τον αριθμό των ηλεκτρονικών καταστημάτων που εκπροσωπούνται στη λίστα των κορυφαίων 100, ο κλάδος του ενδύματος κατέχει δεσπόζουσα θέση, καθώς 18 επιχειρήσεις ασχολούνται με το eFashion.

Τη λίστα των 100 μεγαλυτέρων διαδικτυακών καταστημάτων της Γερμανίας, μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν εδώ.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, Export 2.0, Internationalization, Studies

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: