Τα 100 μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα της Γερμανίας (2019)

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα „E-Commerce-Markt Deutschland 2020“ του γερμανικού ινστιτούτου λιανεμπορίου (EHI), ο τζίρος των 1000 κορυφαίων διαδικτυακών καταστημάτων στη Γερμανία σημείωσε και για το 2019 σημαντική άνοδο. Ειδικότερα, ο τζίρος των κορυφαίων χιλίων e-Shops ανήλθε στα 51,69 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση στις πωλήσεις αγαθών της τάξεως του 12,4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Συγκεντροποίηση αγοράς

Ταυτόχρονα, όμως, εντείνεται και η συγκεντροποίηση, καθώς ο τζίρος των 10 κορυφαίων παικτών ενισχύθηκε κατά 10,82% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συνολικά, ο τζίρος των 10 κορυφαίων online shops αντιπροσωπεύει το 40,2% των συνολικών διαδικτυακών πωλήσεων, ήτοι 20,8 δισ. ευρώ (2018: 18,7 δισ. ευρώ).

Η Amazon κυριαρχεί στη Γερμανία

Και στη φετινή κατάταξη η Amazon συνεχίζει να κατέχει τη δεσπόζουσα θέση στη γερμανική αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου με πωλήσεις ύψους 10,5 δισ. ευρώ, γεγονός που αντιστοιχεί στο 20,31% των συνολικών πωλήσεων των Top 1.000 διαδικτυακών καταστημάτων. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι στο παραπάνω ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται οι πωλήσεις μέσω της Amazon Marketplace καθώς και οι πωλήσεις υπηρεσιών.

Ποικιλομορφία αγοράς

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στην πρώτη δεκάδα της σχετικής κατάταξης, βρίσκονται τρεις λιανέμποροι του γενικού εμπορίου (Amazon, Otto, Lidl), δύο λιανέμποροι ειδών ρουχισμού (Zalando, bonprix) και πέντε λιανέμποροι ηλεκτρικών & ηλεκτρονικών ειδών.

Ως προς τον αριθμό των ηλεκτρονικών καταστημάτων που εκπροσωπούνται στη λίστα των κορυφαίων 100, ο κλάδος του ενδύματος και υποδημάτων κατέχει δεσπόζουσα θέση, καθώς 28 επιχειρήσεις ασχολούνται με το eFashion.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σημείο της έρευνας είναι ότι 8 επιχειρήσεις από τον κλάδο καλλυντικών και προϊόντων υγείας περιλαμβάνονται στη λίστα των 100 μεγαλυτέρων διαδικτυακών καταστημάτων της Γερμανίας, με συνολικό τζίρο 3,05 δισ. ευρώ. Η DocMorris αποτελεί, το κορυφαίο, βάσει τζίρου, εκπρόσωπο του παραπάνω κλάδου με πωλήσεις 446 εκατ. ευρώ, καταλαμβάνοντας την 17η θέση της σχετικής κατάταξης.

Όσον αφορά το eFood, το ηλεκτρονικό σουπερμάρκετ της Rewe με πωλήσεις ύψους 154 εκατ. ευρώ κατέλαβε την 53η θέση.

Τη λίστα των 100 μεγαλυτέρων διαδικτυακών καταστημάτων της Γερμανίας, μπορείτε να δείτε δωρεάν εδώ.

Σχετικά άρθρα:Categories: Consumer Electronics, E-Beauty, e-commerce, E-Commerce Platforms, E-Consumer Electronics, E-Fashion, E-Food, E-Health, Export 2.0, Internationalization, Ε-Shoes, Multichannel Commerce, Online Pharmacy, Shopping Clubs, Studies

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: