Ο Τζεφ Μπέζος αποχωρεί από CEO της Amazon, σπάζοντας το φράγμα των 500 δισ. δολαρίων

Ο Τζεφ Μπέζος πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση του CEO της Amazon και θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, καθώς φέτος τα έσοδα της εταιρείας θα σπάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία της, το φράγμα των 500 δισ. δολαρίων. Η μετάβαση προγραμματίζεται να γίνει το τρίτο τρίμηνο του έτους και νέος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας – καθοδηγητή του μελλοντικού εμπορίου θα είναι ο σημερινός CEO της Amazon Web Services (AWS) Άντι Τζάσι.

Μαζί με τις διοικητικές αλλαγές, η Amazon ανακοίνωσε (αρχείο PDF) και τα αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης του έτους 2020. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου είδε τα έσοδά του να αυξάνονται κατά 38% στα 386,1 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη ανήλθαν στα 21,3 δισ. δολάρια έναντι κερδών 11,6 δισ. δολάρια το 2019.

Ανάλυση Εσόδων κατά κατηγορία

Η εκτίναξη των εσόδων επιτεύχθηκε, κατά μεγάλο μέρος, χάρη στην αύξηση τόσο των λιανικών πωλήσεων όσο και εκείνων του Marketplace κατά 40% (197,35 δισ. δολάρια) και 50% (80,43 δισ. δολάρια) αντίστοιχα, στην αύξηση κατά 52% των εσόδων από διαφήμιση στα 22 δισ. δολάρια περίπου, στην αύξηση κατά 35% των λειτουργικών εσόδων των Prime (συνδρομητικών) υπηρεσιών στα 25,70 δισ. δολάρια και στην αύξηση κατά 28% των λειτουργικών εσόδων των cloud computing υπηρεσιών της Amazon Web Services (AWS) στα 45,37 δισ. δολάρια.

Ακόμα, στις διεθνείς αγορές η αξία των πωλήσεων παρουσίασε αύξηση 39,73%, με τις διεθνείς αγορές να προσφέρουν έσοδα 104,4 δισ. δολάρια στον αμερικανικό κολοσσό.

Όπως αναμενόταν („Ο κορωνοϊός και οι συνέπειες στο Εμπόριο“), η Amazon είναι η μεγάλη κερδισμένη από την πανδημία του κορωνοϊού.

Την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Amazon, μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms

Tags:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: