Amazon Shipping: Επίσημο λανσάρισμα στη Μ. Βρετανία

Η Amazon Logistics πραγματοποίησε και επίσημα πλέον το λανσάριμα (via) της Amazon Shipping στην αγορά της Μ. Βρετανίας, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για τη χρήση της υπηρεσίας αποστολής/παράδοσης και από άλλους διαδικτυακούς εμπόρους – ηλεκτρονικά καταστήματα.

Με αυτό τον τρόπο, η Amazon βάζει τα θεμέλια για τον μετασχηματισμό της ταχυδρομικής αγοράς και της αγοράς ταχυμεταφορών, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ακολουθήσει την ίδια στρατηγική και στην κυριότερη αγορά της στην Ευρώπη, τη Γερμανία.

Χαρακτηριστικό για το πόσο σοβαρά η Amazon αντιμετωπίζει τις υπηρεσίες Logistics, ένα από τα κορυφαία θέματα του ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι το γεγονός ότι αυτή μέσω της υπηρεσίας Amazon Logistics („Ο μεγαλύτερος ταχυμεταφορέας της Amazon…είναι η ίδια η Amazon“), μια υπηρεσία που ξεκίνησε μόλις πριν από περίπου 5 χρόνια, παρέδωσε το 2019 συνολικά 3,5 δισ. δέματα στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο.

Αν λάβουμε υπόψη την πληθώρα (εναλλακτικών) ταχυμεταφορικών υπηρεσιών της Amazon (Amazon Logistics, Amazon Shipping, Amazon Locker, Amazon Hub, Amazon Flex, Prime Air και Amazon Key), εύκολα μπορούμε να φανταστούμε τη μελλοντική – πελατοκεντρική – μορφή επίδοσης των δεμάτων.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, Logistics, Trends

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.