Χρηματοδότηση 244 εκατ. ευρώ «σήκωσε» η Gorillas

Μετά την goPuff („Ακόμα 1,15 δισ. δολάρια «σήκωσε» η goPuff”) και ο μιμητής του επιχειρηματικού μοντέλου ultra-fast delivery („E-Food και το ultra-fast delivery των goPuff, getir και Gorillas”) στη Γερμανία, η Gorillas, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 244 εκατ. ευρώ (290 εκατ. δολάρια) από τις Coatue Management, DST Global, Tencent, Greenoaks, Fifth Wall και Atlantic Food Labs.

Πλέον η συνολική χρηματοδότηση της Gorillas ξεπερνάει τα 335 εκατ. δολάρια, ενώ η αποτίμηση υπερβαίνει το 1 δισ. δολάρια … «σε χρόνο ρεκόρ».

Η επένδυση θα αξιοποιηθεί για την περαιτέρω επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, τόσο στην ευρωπαϊκή αγορά, όσο και στην αγορά των ΗΠΑ.

Το εσωτερικό ενός κέντρου μικρο-fulfillment – Πηγή: Gorillas

H Gorillas παρέχει υπηρεσία παράδοσης προϊόντων σουπερμάρκετ σε 10 λεπτά, ενώ λειτουργεί περισσότερα από 40 κέντρα μικρο-fulfillment (μικρές αποθήκες) στη Γερμανία, στην Αγγλία και την Ολλανδία.

Σίγουρα να αναμένετε και άλλους μιμητές στην αγορά της υπερταχείας παράδοσης προϊόντων σουπερμάρκετ όπου οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες θα προσδοκούν επιτυχημένη-κερδοφόρα εξαγορά.

Σχετικά άρθρα:



Categories: Business Models, e-commerce, E-Food, Location Based Services, On-Demand Commerce, Trends

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.