Αίτηση για IPO από την Rent The Runway

Αίτηση για αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέθεσε η αμερικανική Rent The Runway, πρωτοπόρος στην αγορά της ενοικίασης ενδυμάτων.

Rent the Runwy Business Evolution Σύμφωνα με στοιχεία του κατατεθέντος ενηµερωτικού δελτίου στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σημαντική παρουσιάζεται η επίδραση της πανδημίας στα οικονομικά αποτελέσματα και τις επιδόσεις της εταιρείας: Tηv οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Ιανουαρίου 2021, οι πωλήσεις ανήλθαν στα 157,5 εκατ. δολάρια, εμφανίζοντας μια πτώση της τάξης του 63,11% σε σχέση με την χρήση του 2020 (256,9 εκατ. δολάρια). Αντίστοιχα, οι καθαρές ζημιές αυξήθηκαν στα 171,1 εκατ. δολάρια από τα 153,9 εκατ. δολάρια που ήταν το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κύρια πηγή εσόδων της εταιρείας είναι οι συνδρομητικές υπηρεσίες και όχι οι υπηρεσίες ενοικίασης ρούχων. Ειδικότερα, οι ενεργοί συνδρομητές-πελάτες ανήλθαν σε 97.614 στο εξάμηνο που έληξε στις 31 Ιουλίου 2021, από 54.228 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, συνεισφέροντας το 83% του τζίρου.

Το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας περιέχει πλήθος από πληροφορίες σχετικά με το επιχειρηματικό μοντέλο της πλατφορμών, το μέγεθος και τις τάσεις της αγοράς αλλά και την στρατηγική της.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης των πωλήσεων, η εταιρεία σχεδιάζει την διείσδυση σε νέες προϊοντικές και γεωγραφικές αγορές.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι η Διευθύνουσα Σύμβουλος και Συνιδρύτρια της Rent The Runway, Jennifer Hyman, προσχώρησε στο διοικητικό συμβούλιο της Zalando τον Ιούνιο του 2020.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Fashion, Ε-Shoes, On-Demand Commerce, Recommerce, Sharing Commerce

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: