Η Home24 εξαγόρασε την Butlers αποκτώντας έτσι πρόσβαση στην ελληνική αγορά

H Home24, γερμανική εταιρεία λιανικών πωλήσεων μέσω διαδικτύου οικιακού εξοπλισμού και επίπλων, εξαγόρασε την επίσης γερμανική Butlers που προσφέρει οικιακά είδη και είδη διακόσμησης σπιτιού και η οποία στον παρελθόν είχε κηρύξει πτώχευση.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι με την παραπάνω εξαγορά, η Home24 αποκτά μεμιάς πρόσβαση και στην ελληνική αγορά, καθώς η Butlers, πέραν των 100 φυσικών σημείων πώλησης στις γερμανόφωνες αγορές, λειτουργεί μέσω Franchise και 32 καταστήματα σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ αυτών τα 2 καταστήματα βρίσκονται στην Ελλάδα).

Η Butlers αναμένει για το τρέχον έτος πωλήσεις ύψους 95 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 24 εκατ. ευρώ αφορούν σε ηλεκτρονικές πωλήσεις.

Home24

Από την άλλη, η εισηγμένη Home24 δραστηριοποιείται σε συνολικά επτά ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στη Βραζιλία. Παράλληλα, λειτουργεί συνολικά και 18 Showrooms σε μεγαλουπόλεις της Γερμανίας, Αυστρίας, Ελβετίας και Βραζιλίας. Η εταιρεία αριθμεί 1,19 εκατ. ενεργούς πελάτες με μέση αξία καλαθιού τα 360 ευρώ.

Home24 a leading pure-play ecommerce platform in continental Europe and Brazil

Οι καθαρές πωλήσεις της για το 2020 ανήλθαν (αρχείο PDF) στα 492 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας μια αύξηση της τάξης του 32% σε σχέση με το 2019. Το 79% του τζίρου πραγματοποιείται στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ αντίστοιχα το υπόλοιπο 21% του τζίρου της στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) ανήλθαν σε ζημιές 10,2 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 63,8 εκατ. ευρώ το 2019, παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 53,6%.

Οι αλλαγές στις αγοραστικές και καταναλωτικές συνήθειες, λόγω της πανδημίας, έδρασαν ως καταλύτης και στην αγορά λιανικών πωλήσεων οικιακού εξοπλισμού και επίπλων μέσω διαδικτύου. Ως αποτέλεσμα αυτού, πλέον για το 2023, η Home24 προσδοκά (αρχείο PDF) τζίρο 1 δισ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Furniture, Internationalization, Multichannel Commerce

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d