Shopflix: Ακόμη ένα νέο Marketplace στη μικρή ελληνική αγορά

Μετά την ΕΛΤΑ Courier („ΕΛΤΑ Courier: Λάνσαρε το δικό της Marketplace…για να αποτύχει“), ακόμη ένα νέο marketplace έκανε την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για το Shopflix.gr, της εταιρείας Wellcomm, συμφερόντων της οικογένειας Μαρινάκη, κίνηση που αναμένεται να εντείνει σημαντικά τον ανταγωνισμό στο πεδίο των marketplaces μεταξύ Skroutz, Public, BestPrice και Shopflix, αλλά και συνολικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι παραδόσεις γίνονται σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με την Courier Center, εταιρεία ταχυμεταφορών της οποίας εξαγόρασε πλειοψηφικό ποσοστό το καλοκαίρι του 2021 επίσης η οικογένεια Μαρινάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διευθύνων σύμβουλος του Shopflix, της Courier Center, καθώς και της Wellcomm, είναι ο κ. Χρήστος Καλογεράκης επικεφαλής της Public – MediaMarkt (PMM) μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020, όταν αποχώρησε από το Olympia Group συμφερόντων Πάνου Γερμανού. Στη διάρκεια της θητείας άλλωστε του κ. Καλογεράκη στο τιμόνι της Public, και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2018, δημιουργήθηκε το marketplace της Public („Το Public, η Amazon και οι πραγματικές ανάγκες των ελλήνων διαδικτυακών χρηστών“).

Εντύπωση, πάντως, μου προκαλεί πόσο το ελληνικό διαδικτυακό εμπόριο συνεχίζει να περιορίζεται στα εθνικά σύνορα της μικρής ελληνικής αγοράς και πόσο λίγο αυτό ασχολείται πέραν της εθνικής αγοράς.

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.