Η eBay χάνει 4 εκατ. πελάτες στην Τουρκία, ενώ παράλληλα χάνει και τον υπεύθυνο για την αγορά της Ευρώπης

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της eBay, καθώς στους 21 εκατ. πελάτες που έχασε στο πρώτο τρίμηνο του 2022 ήρθε να προσθέσει άλλους 4 εκατ. πελάτες από το κλείσιμο („eBay to Close GittiGidiyor Operations“) της θυγατρικής GittiGidiyor στην Τουρκία, την οποία εξαγόρασε πλήρως το 2011 έναντι 217,5 εκατ. δολαρίων, ενώ παράλληλα χάνει („eBay loses head of Europe to Asda owner TDR Capital“) και τον υπεύθυνο για την αγορά της Ευρώπης.

eBay is closing its marketplace platform GittiGidiyor in Turkey, losing another 4 million active buyers as a result

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ανακοίνωση διακοπής των δραστηριοτήτων της GittiGidiyor ήρθε μόλις τρείς μήνες αφότου η Amazon ανακοίνωσε ότι θα στήσει το πρώτο της κέντρο διαλογής (Fulfillment Center) στην Τουρκία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε επίπεδο GMV, η eBay αναμένει ότι αυτό θα κινηθεί (αρχείο PDF) στα επίπεδα του 2013 και θα ανέλθει μεταξύ 73,2 και 75,2 δισ. δολάρια από 87,4 δισ. δολάρια το 2021, κάτι που μεταφράζεται σε απώλειες 12,2 – 14,2  δισ. δολαρίων σε όρους GMV.

Δεδομένου ότι και στους επόμενους μήνες δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην πορεία του «στυλοβάτη του εμπορίου του παρελθόντος», γίνεται εύκολα κατανοητό ότι όσο πιο γρήγορα βρεθεί αγοραστής, τόσο το καλύτερο για την eBay.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d