Η Terminal X θα λανσάρει την πλατφόρμα online μόδας στην Ελλάδα μέσα στο 2022

Όπως είχε αποκαλύψει το neoecommerce πριν από ακριβώς έναν χρόνο, σχεδιαζόταν η επικείμενη είσοδο της ισραηλινής Terminal X στην ελληνική αγορά, έτσι και σήμερα το neoecommerce αποκαλύπτει ότι το επίσημο λανσάρισμα της μεγαλύτερης ισραηλινής online πλατφόρμας μόδας στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Αυτό προκύπτει από την πρόσφατη παρουσίαση των οικονομικών καταστάσεων της Terminal X του 2021.

Terminal X Local Strategy in Greece

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή έχει προχωρήσει ήδη σε προκαταρτικές συμφωνίες με κορυφαίους διανομείς μόδας στην Ελλάδα, ενώ βρίσκεται παράλληλα σε διαπραγματεύσεις με πάνω από 70 διεθνή Brands και σε αναζήτηση αποθήκης.

Η εταιρεία έχει προσλάβει ήδη προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων – μάλιστα πέρυσι στην σελίδα της Terminal X στο LinkedIn αναζητούσε έναν Country Manager Greece.

Όπως επισημαίνεται στην παρουσίαση της εταιρείας, η επένδυση στην ελληνική αγορά θα απαιτήσει κεφάλαια συνολικού ύψους 30 εκατ. σέκελ (περίπου 8,3 εκατ. ευρώ).

Η θυγατρική του ισραηλινού ομίλου ένδυσης Fox-Wizel που πέρυσι εισήχθη στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, συγκεντρώνοντας 281 εκατ. σέκελ σε αποτίμηση 1,3 δισ. σέκελ (390 εκατ. δολάρια), μέσω της Multi-brand στρατηγικής της και της δυνατότητας αυθημερόν παράδοσης, επιδιώκει να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη διαδικτυακή αγορά μόδας στην Ελλάδα.

Οικονομικά στοιχεία

Τo 2021, οι καθαρές πωλήσεις του μεγαλύτερου ισραηλινού διαδικτυακού λιανοπωλητή ενδυμάτων διαμορφώθηκαν στα 341 εκατ. σέκελ (περίπου 95 εκατ. ευρώ), σημειώνοντας αύξηση 51% σε σχέση με το 2020, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε ζημιές ύψους 8,6 εκατ. σέκελ έναντι κερδών 3 εκατ. σέκελ το 2020.

Όσον αφορά την πελατειακή βάση της Terminal X, το 2021, η εταιρεία ενίσχυσε κατά 104.608 τους ενεργούς πελάτες της, των οποίων ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 539.433, με μέση αξία καλαθιού τα 327 σέκελ (περίπου 90 ευρώ).

Terminal X Main KPI's

Για το 2022, η εισηγμένη εταιρεία εκτιμά ότι τα έσοδα θα κυμανθούν στα 391 εκατ. έως 442 εκατ. σέκελ, ενώ μεσοπρόθεσμα προσδοκά έσοδα πάνω από 1 δισ. σέκελ.

Προς την επίτευξη του παραπάνω στόχου, η εταιρεία μελετά ήδη την επέκτασή της και σε άλλες διεθνείς αγορές.

Σημειώνεται ότι η Fox Group τον Ιούλιο του 2020 υπέγραψε σύμβαση εμπορικής συνεργασίας με την Jumbo για το άνοιγμα στο Ισραήλ νέων καταστημάτων που θα φέρουν το σήμα «Jumbo» (το πρώτο κατάστημα θα τεθεί σε λειτουργία πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους) και θα εμπορεύονται προϊόντα του ελληνικού Ομίλου.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Fashion, Ε-Shoes

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: