Η About You έφτασε στην Ελλάδα

Λίγες μέρες αφού έκανε τη δημόσια εγγραφή της στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου κατάφερε να αντλήσει 842 εκατ. ευρώ („About You: Μπήκε στο χρηματιστήριο με αποτίμηση 3,9 δισ. ευρώ“), η About You έφτασε και στην Ελλάδα.

About You is expanding to GreeceΟι πωλήσεις της About You το 2020 διαμορφώθηκαν στα 1,17 δισ. ευρώ („About You: Έσπασε το φράγμα του 1 δισ. ευρώ“), έναντι 743 εκατ. ευρώ το 2019, αυξημένες κατά 57%, ενώ η εταιρεία για το τρέχον έτος προσδοκά πωλήσεις 1,65 – 1,75 δισ. ευρώ και διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης 48-50%.

Σημειώνεται ότι μέτοχοι της About You είναι ο γερμανικός Όμιλος Otto και ο δανέζικος όμιλος ένδυσης Besteller, ο οποίος μάλιστα κατέχει σημαντικό μερίδιο μετοχών τόσο της ASOS όσο και της Zalando, ενώ από το 2018 δραστηριοποιείται και στην ελληνική αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως και η μεγαλύτερη ισραηλινή online πλατφόρμα μόδας Terminal X ετοιμάζει την είσοδό της στην ελληνική αγορά („Η ισραηλινή online πλατφόρμα μόδας Terminal X έρχεται στην Ελλάδα“), ενώ αυτή απέκτησε νέο μέτοχο που δεν είναι άλλος από την δανέζικη εταιρεία επενδύσεων Heartland A/S, μια εταιρεία του ομίλου Bestseller.

Στο παρελθόν είχα επισημάνει ότι μέσω του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου δεν υφίσταται μηχανισμός προστασίας της εγχώριας αγοράς.

Για να δούμε, λοιπόν, ποια νέα στρατηγική θα ακολουθήσουν οι εγχώριοι παίκτες, καθώς η είσοδος της About You και της Terminal X στην ελληνική αγορά, θα ταρακουνήσουν τις αγορές του συγκεκριμένου κλάδου.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Commerce Platforms, E-Fashion, Ε-Shoes

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: