Χρηματοδότηση 110 εκατ. ευρώ έλαβε η συνδρομητική υπηρεσία ενοικίασης επίπλων Nornorm της ΙΚΕΑ

Νέα χρηματοδότηση ύψους 110 εκατ. ευρώ έλαβε η Nornorm, νεοφυής εταιρεία της ΙΚΕΑ (κατά συνέπεια, η εταιρεία διευθύνεται από μακροχρόνιο στέλεχος της ΙΚΕΑ) που παρέχει συνδρομητική υπηρεσία ενοικίασης επίπλων για εταιρείες.

NORNORM was co-founded with Inter IKEA Development in 2020. In under two years, NORNORM has sold over 200,000 square metres of office furniture subscriptions. NORNORM’s international customer base includes Volvo, Electrolux, Castellum, IWG, Wolt, Miro, Edge, and Netflix amongst others.

Στην εταιρεία επένδυσε η νορβηγική επενδυτική Verdane, η οποία πρόσφατα επένδυσε και στο νορβηγικό online supermarket Oda, ενώ στον γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν και ο όμιλος ΙΚΕΑ με την Philian AB.

Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την εξάπλωση της εταιρείας σε νέες αγορές.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη σε 10 αγορές (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φιλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Πολωνία και Αυστρία).

Έξυπνο B2B επιχειρηματικό μοντέλο

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η νεοφυής επιχείρηση, το κόστος της ελάχιστης μηνιαίας συνδρομής ανέρχεται στα 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το μήνα, με ελάχιστο όριο τα 150 τετραγωνικά μέτρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η παραπάνω υπηρεσία συνοδεύεται από ένα ευρύ δωρεάν πακέτο πρόσθετων υπηρεσιών (σχεδιασμός του χώρου εργασίας, παράδοση, συναρμολόγηση και εγκατάσταση των επίπλων).

Nornorm Subscription Services and PricingΌπως έχω επεξηγήσει στο παρελθόν, οι μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες (η χρήση υλικών αγαθών και όχι η κτήση τους θα είναι πλέον το ζητούμενο) έχουν κάνει τους εμπόρους να αναθεωρήσουν τον δικός τους ρόλο ύπαρξης, με τη μορφή του απλού εμπόρου και να βλέπουν τους εαυτούς τους ως παρόχους υπηρεσιών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι και η Grover που παρέχει συνδρομητική υπηρεσία ενοικίασης τεχνολογικών προϊόντων, εστιάζει ολοένα και περισσότερο στην ανάπτυξη Β2Β-υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα:Categories: Abo-Commerce, B2B, Business Models, e-commerce, E-Furniture

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: