Με στόχο την επέκτασή της στην αγορά της Γερμανίας, το κορυφαίο νορβηγικό online supermarket Oda «έκλεισε» νέα χρηματοδότηση, αντλώντας συνολικά 145 εκατ. ευρώ από νέους (Kinnevik, Verdane Capital και Summa Equity) και υφιστάμενους επενδυτές (Rasmussen Group, Prosus και Kinnevik). Με βάση τον νέο γύρο χρηματοδότησης, η Oda αποτιμάται κοντά στις 3,5 δισ. νορβηγικές κορώνες (περίπου 330 εκατ. ευρώ).
Η εταιρεία έχει κατασκευάσει ήδη νότια του Βερολίνου ένα κέντρο logistics συνολικής εκτάσεως 15.000 τ.μ. και στις αρχές του νέου έτους η υπηρεσία αναμένεται να κάνει το επίσημο «ντεμπούτο» της, αρχικά στην πόλη του Βερολίνου.
Κερδοφόρα επιχείρηση
Στη Νορβηγία, η επιχείρηση το 2021 εμφάνισε πωλήσεις ύψους 2,47 δισ. νορβηγικές κορώνες έναντι 1,98 δισ. νορβηγικές κορώνες το 2020, καταγράφοντας αύξηση 25%, ενώ η λειτουργική κερδοφορία διαμορφώθηκε σε 29 εκατ. νορβηγικές κορώνες.
Η Oda (πρώην Kolonial) ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2013, ενώ προς το παρόν, το ενδιαφέρον της εστιάζεται στις αγορές της Νορβηγίας, Φιλανδίας και Γερμανίας.
Σίγουρα, ένας από τους μεγάλους κερδισμένους της πανδημίας είναι και τα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ, κάτι που μάλλον δεν ισχύει για το Quick Commerce.
Σχετικά άρθρα:
- Η νορβηγική Kolonial σήκωσε 223 εκατ. ευρώ και μετονομάζεται σε Oda ενόψει της επέκτασής της σε νέες αγορές
- Picnic: Έσοδα στα 165 εκατ. ευρώ, με αύξηση 143%, στη Γερμανία
- Η Rohlik σήκωσε επιπλέον 220 εκατ. ευρώ
- Crisp: Επιπλέον χρηματοδότηση 75 εκατ. ευρώ για το ολλανδικό διαδικτυακό σουπερμάρκετ
- Η Instacart ετοιμάζεται να μπει στο χρηματιστήριο
- HelloFresh: Τζίρο 6 δισ. ευρώ αναμένει φέτος
- Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 160 εκατ. δολ. εξασφάλισε η Flink
- Kolonial.no: Online σούπερ μάρκετ αλά νορβηγικά
Categories: e-commerce, E-Food, Internationalization, Location Based Services, M-Commerce, On-Demand Commerce, Trends
Απάντηση