Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 160 εκατ. δολ. εξασφάλισε η Flink

Η Flink, η γερμανική εταιρεία διανομής τροφίμων, εξασφάλισε πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 160 εκατ. δολαρίων από τους υφιστάμενους επενδυτές, όπως τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια των Abu Dhabi και Mubadala Capital-Ventures, καθώς και από την αμερικανική Bond Capital αλλά και τη γερμανική αλυσίδα λιανεμπορίου Rewe.

Έτσι, μαζί με τα 400 εκατ. δολάρια που έλαβε προσφάτως από την αμερικανική DoorDash („Η DoorDash απέκτησε το 15,6% της Flink αντί 400 εκατ. δολάρια), το συνολικό ποσό της νέας χρηματοδότησης ανέρχεται στα 560 εκατ. δολάρια.

H Flink έχει συγκεντρώσει συνολικά 864 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης αξιολογεί την Flink στα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Flink σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα νέα αυτά κεφάλαια για τη δυναμική είσοδο της σε νέες αγορές, όπως της Αυστρίας, Ολλανδίας, Βελγίου και Γαλλίας.

Από την άλλη, η DoorDash αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας υπερταχείας παράδοσης προϊόντων μικρής λιανικής, DashMart, στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, E-Food, On-Demand Commerce

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: