Δύο χρόνια από τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, τον Σεπτέμβριο του 2021, η Picnic φαίνεται να αναζητά νέα κεφάλαια ύψους 500 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την Lebensmittelzeitung, η γερμανική αλυσίδα λιανεμπορίου Edeka, σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό της που κατέχει στην ολλανδική εταιρεία από το 20% που είναι σήμερα στο 25%, επενδύοντας επιπλέον 250 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας το 2022, χαμηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν τα έσοδα και ως εκ τούτου δεν κατάφερε να σπάσει το φράγμα του ενός δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε πριν λίγες εβδομάδες το ταχύτερα αναπτυσσόμενο mobile σουπερμάρκετ στον κόσμο.
Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 918 εκατ. ευρώ το 2022 έναντι 719 εκατ. ευρώ το 2021, αυξημένα κατά 28%, ενώ τα αποτελέσματα εκμετάλλευσης εμφανίζονται ζημιογόνα κατά 208,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 114,7 εκατ. ευρώ το 2021. Οι ζημίες αυτές προήλθαν κυρίως λόγω των επενδύσεων στον τομέα των logistics και στην γεωγραφική επέκταση των δραστηριοτήτων της.
Η εταιρεία εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή συνολικά 200 πόλεις σε Ολλανδία, Γερμανία και Γαλλία, ενώ για φέτος προσδοκά πωλήσεις ύψους 1 δισ. ευρώ.
Όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο μας, η διαφοροποίηση της Picnic έναντι των άλλων οnline αγορών σουπερμάρκετ έγκειται στην καινοτόμο προσέγγιση λειτουργίας του.
Σχετικά άρθρα:
- Picnic: Έσοδα στα 165 εκατ. ευρώ, με αύξηση 143%, στη Γερμανία
- Picnic: Διπλασιασμός τζίρου στα 455 εκατ. ευρώ το 2020
- Picnic: Νέα χρηματοδότηση ύψους 600 εκατ. ευρώ
- Η Picnic έλαβε νέα επενδυτικά κεφάλαια ύψους 250 εκατ. ευρώ
- Η Picnic συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία σε Ολλανδία και Γερμανία
- eFood: Η ολλανδική Picnic επεκτείνεται και στη Γερμανία
- Picnic: Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο mobile σούπερ μάρκετ στον κόσμο
Categories: e-commerce, E-Food, Location Based Services, M-Commerce, On-Demand Commerce
Απάντηση