Η υπηρεσία Amazon Flex επεκτείνεται δυναμικά και στην Αγγλία

Η υπηρεσία Amazon Flex επεκτείνεται δυναμικά και στην Αγγλία. Μόλις μερικούς μήνες μετά το λανσάρισμα της, η διαμεσολαβητική υπηρεσία ταχυμεταφορών της Amazon διατίθεται ήδη σε 30 πόλεις των Η.Π.Α., ενώ ξεκινά τη λειτουργία της και στην πόλη του Μπέρμιγχαμ.

Amazon-Flex-UK

Οι φιλοδοξίες της Amazon σχετικά με τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών είναι γνωστές, ενώ το 2014 η ίδια χάραξε τις κατευθυντήριες γραμμές για να μεταλλαχθεί σε κορυφαίο τοπικό προμηθευτή.

Στην Αγγλία η Amazοn έχει στήσει επίσης τα Amazοn Lockers  (Click & Collect: Ποιος θα είναι ο κερδισμένος των νέων φυσικών σημείων παράδοσης;) καθώς και την υπηρεσία «Pass my Parcel» για την παραλαβή των διαδικτυακών αγορών από συγκεκριμένα σημεία παραλαβής.

Αντίστοιχες διαμεσολαβητικές υπηρεσίες ταχυμεταφορών προσφέρουν η Postmates και η Uber.

Το «τελευταίο μίλι» ήτοι το τελευταίο σκέλος του «ταξιδιού παράδοσης» ενός πακέτου, πριν να φτάσει στο κατώφλι των καταναλωτών, αποτελεί το αδύναμο σημείο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Στο παρελθόν σας είχα παρουσιάσει τις πιθανές στρατηγικές λύσεις για αξιόπιστη παράδοση στο «τελευταίο μίλι».

Σχετικά άρθρα:



Categories: e-commerce, Logistics

Tags: ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.