Ο όμιλος Metro έβαλε την Media-Saturn στο χρηματιστήριο με την επωνυμία Ceconomy – αυτή αποτιμάται στα 3,2 δισ. ευρώ

Ο γερμανικός κολοσσός του διεθνές λιανεμπορίου όμιλος METRO AG αποχωρίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την Media-Saturn, εισάγοντάς την στο χρηματιστήριο με τη νέα επωνυμία Ceconomy. Μετά τον διαχωρισμό (Διασπάται η Metro Group – Ποια είναι τα επόμενα βήματα της Media-Saturn), η κεφαλαιοποίησή της στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ανήλθε στα 3,2 δισ. ευρώ.

Με περιορισμένη διαδικτυακή στρατηγική, η νέα Ceconomy επιμένει στην πολυκαναλική στρατηγική της ( „Multi-channel is the winning model“ – αρχείο PDF), ήτοι τη συνεχή επένδυση σε φυσικά καταστήματα και όπου κυριαρχεί το υψηλό ποσοστό χρήσης της υπηρεσίας Click & Collect (42%).

Οι διαδικτυακές πωλήσεις της Media-Saturn αντιπροσωπεύουν μονάχα το 9% των συνολικών πωλήσεων, ενώ μεσοπρόθεσμα αυτή στοχεύει στο 12% – 15% των συνολικών πωλήσεων.

Κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Media-Saturn. Τα σενάρια θέλουν είτε αυτή να αναζητήσει κάποια στιγμή έναν νέο ιδιοκτήτη, είτε να συγχωνευτεί με άλλες αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Η γνωστή γερμανική αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2005 και διαθέτει 12 φυσικά καταστήματα, καθώς και ηλεκτρονικό κατάστημα.

Σχετικά άρθρα:Categories: Consumer Electronics, e-commerce

Tags: , , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: