100.000 ηλεκτροκίνητα βανάκια Rivian παρήγγειλε η Amazon Logistics στοχεύοντας στον μετασχηματισμό της αγοράς ταχυμεταφορών

Οι διαστάσεις του εγχειρήματος με την ανάπτυξη του δικού της δικτύου διανομής, «Amazon Logistics», δείχνουν αφενός πόσο σοβαρά η Amazon αντιμετωπίζει ένα από τα κορυφαία θέματα του ηλεκτρονικού εμπορίου και αφετέρου ότι δεν πιστεύει στις ικανότητες των παρόχων ταχυμεταφορών να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου. Τα παραπάνω φανερώνει  η πρόσφατη παραγγελία – μαμούθ των 100.000 ηλεκτροκίνητων Van από τη νεοφυή Rivian, η οποία αγγίζει σε  συνολική αξία τα  4 δισ. δολάρια.  Ως εκ τούτου, το μότο της Amazon είναι: Το κάνω μόνος μου.

Από το 2021 η Amazon θα παραδώσει τα πρώτα δέματα με το ηλεκτροκίνητο βανάκι Rivian – Πηγή: Amazon

Μάλιστα, από το 2021 η Amazon θα παραδώσει τα πρώτα δέματα με τα νέα μεταφορικά μέσα και ήδη το 2022 στοχεύει να κυκλοφορήσουν στους δρόμους 10.000 από τα νέα ηλεκτροκίνητα βανάκια ενώ το 2030 ο συνολικός στόλος της.

Ιδιαίτερό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η Amazon δεν παρήγγειλε τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα από τις μεγάλες γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά από τη νεοφυή Rivian, στην οποία η Amazon από τις αρχές του έτους επενέδυσε το ποσό των 700 εκατ. δολαρίων. Τώρα γίνεται κατανοητό για ποιο λόγο το έπραξε.

Τι σκοπεύει να κάνει τα ηλεκτροκίνητα βανάκια φαίνεται ξεκάθαρα από την πρόσφατη ανακοίνωση (via) ότι η υπηρεσία Amazon Logistics θα διατίθεται στη Μ. Βρετανία και για άλλους διαδικτυακούς εμπόρους, βάζοντας με αυτό τον τρόπο τα θεμέλια για τον μετασχηματισμό της ταχυδρομικής αγοράς και της αγοράς ταχυμεταφορών.

Η μεγαλύτερη πρόκληση, βέβαια, για την Amazon θα είναι η εύρεση των υποψήφιων νέων οδηγών, καθώς το χαμηλό ποσοστό ανεργίας και η ισχυρή οικονομία στις  ισχυρές αγορές, όπου δραστηριοποιείται, κάνουν την υπόθεση αρκετά δύσκολη.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, Logistics, Transport, Trends

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: