Η Amazon παρουσίασε το πρώτο ηλεκτροκίνητο βανάκι Rivian

Ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της παραγγελίας – μαμούθ 100.000 ηλεκτροκίνητων Van από τη νεοφυή Rivian, η Amazon παρουσίασε (Introducing Amazon’s first custom electric delivery vehicle“) σήμερα το πρώτο ηλεκτροκίνητο βανάκι της. Μάλιστα, από το 2021 η Amazon θα παραδώσει τα πρώτα δέματα με τα νέα μεταφορικά μέσα και ήδη το 2022 στοχεύει να κυκλοφορήσουν στους δρόμους 10.000 από τα νέα ηλεκτροκίνητα βανάκια ενώ το 2030 ο συνολικός στόλος της.

Πέρυσι, η νεοφυής Rivian συγκέντρωσε συνολικά 2,85 δισ. δολάρια σε επενδυτικά κεφάλαια.

Οι διαστάσεις του εγχειρήματος (Ο μεγαλύτερος ταχυμεταφορέας της Amazon…είναι η ίδια η Amazon“) με την ανάπτυξη του δικού της δικτύου διανομής, «Amazon Logistics», δείχνουν αφενός πόσο σοβαρά η Amazon αντιμετωπίζει ένα από τα κορυφαία θέματα του ηλεκτρονικού εμπορίου και αφετέρου ότι δεν πιστεύει στις ικανότητες των παρόχων ταχυμεταφορών να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σχετικά άρθρα:Categories: e-commerce, Logistics, Transport

Tags: , ,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: